ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ BIDEN ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Οι πρώτες επιλογές του υπουργικού συμβουλίου του νεοεκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν έρχονται την Τρίτη και ο προγραμματισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για μια πανδημία τροποποιημένη που θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο καθώς η ομάδα του προχωρά παρά τα εμπόδια από την κυβέρνηση Τραμπ.


Ο Ρον Κλάιν, επικείμενος επικεφαλής προσωπικού του Μπάιντεν, δεν έδωσε  λεπτομέρειες την Κυριακή σχετικά με το ποιοι αρχηγοί του Μπάιντεν θα ανακοινωθούν για πρώτη φορά. Η Associated Press ανέφερε ότι ο Μπάιντεν θα μπορούσε να ορίσει τον υποψήφιο του για υπουργό Εξωτερικών ή υπουργό Οικονομικών αυτή ή την ερχόμενη εβδομάδα.


Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να οικοδομήσει την πιο διαφορετική κυβέρνηση στη σύγχρονη ιστορία, και αυτός και η ομάδα του μιλούν συχνά για την επιθυμία τους για μια κυβέρνησή που να αντικατοπτρίζει την Αμερική. Αναμένεται να φανεί αν θα κάνει ιστορία διορίζοντας την πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί του Πενταγώνου, του Υπουργείου Οικονομικών ή του Υπουργείου Υποθέσεων Βετεράνων, ή της πρώτης Αφροαμερικής στην κορυφή του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Εσωτερικών ή του Υπουργείου Οικονομικών Τμήμα.


Ο Μπάιντεν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει επιλέξει τον υπουργό Οικονομικών.


Ο Κλάιν δήλωσε ότι η άρνηση της κυβέρνησης Τραμπ να ανοίξει τον δρόμο για την ομάδα του Μπάιντεν να έχει πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες σχετικά με τα πρακτορεία και τα ομοσπονδιακά δολάρια για τη μετάβαση δημιουργεί πρόβλημα στον προγραμματισμό, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας επιλογής του υπουργικού συμβουλίου. Η Διοίκηση Γενικών Υπηρεσιών του Τραμπ δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει ότι ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές - μια αποδοχή που θα εξαλείψει αυτά τα εμπόδια.


«Δεν είμαστε σε θέση να λάβουμε ελέγχους ιστορικού για τους υποψηφίους του υπουργικού συμβουλίου. Και έτσι υπάρχουν σαφείς επιπτώσεις. Αυτές οι επιπτώσεις κλιμακώνονται κάθε μέρα ", δήλωσε ο Klain στο ABC" This Week ".

Κοιτώντας μπροστά στα εγκαίνια της 20ης Ιανουαρίου, ο Κλάιν είπε ότι «σίγουρα θα πρέπει να αλλάξει» λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και ότι η ομάδα του Μπάιντεν διαβουλεύεται με τη Δημοκρατική ηγεσία στο Σώμα και τη Γερουσία για τα σχέδιά τους.


«Θα προσπαθήσουν να κάνουν εγκαίνια που τιμά τη σημασία και τη συμβολική σημασία της στιγμής, αλλά επίσης δεν οδηγεί στην εξάπλωση της νόσου. Αυτός είναι ο στόχος μας », είπε ο Κλάιν.


Τα εγκαίνια περιλαμβάνουν συνήθως μια παραδοσιακή παρέλαση στη λεωφόρο της Πενσυλβανία, παρατηρήσεις του προέδρου και αντιπροέδρου από το Καπιτώλιο, γεύμα με νομοθέτες στη Ροτόντα του Καπιτώλιο και στην Ουάσιγκτον. Όλα είναι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν εκατοντάδες και μερικές φορές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα του έθνους.


Δεν είναι σαφές πώς οι ανησυχίες για τη δημόσια υγεία θα επηρεάσουν αυτές τις παραδόσεις.


Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ο Μπάιντεν επέστρεψε μια αντίθεση με τον Τραμπ στον κοραναϊό, μειώνοντας τις δικές του εκδηλώσεις ως απάντηση στην πανδημία. Ο Μπάιντεν πραγματοποίησε μικρότερες συγκεντρώσεις όπου οι άνθρωποι κλήθηκαν να φορούν μάσκες και να ακολουθήσουν κοινωνικές αποστάσεις από ειδικούς στη δημόσια υγεία. Από τότε που κέρδισε την προεδρία, ο Μπάιντεν επίσης τόνισε τη σημασία της μάσκας.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ