ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ 3η ΦΟΡΑ ΩΣ ΥΠΟΠΤΗ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΒΡΕΦΩΝ



 Μια βρετανίδα νοσοκόμα συνελήφθη για τρίτη φορά σε σχέση με τους θανάτους περισσότερων από δώδεκα μωρών σε νοσοκομείο, ανέφερε σήμερα η αστυνομία.


Η νοσοκόμα κατηγορείται ότι σκότωσε οκτώ βρέφη στο βρετανικό νοσοκομείο Chester Η ίδια δηλώνει αθώα 


Η Lucy Letby, είναι μέρος μιας έρευνας για το τι συνέβη σε 32 μωρά στη νεογνική μονάδα του Νοσοκομείου Chester 

Η αστυνομία είπε ότι η γυναίκα, η Λούσι Λίμπι, συνελήφθη εκ νέου με την υποψία της δολοφονίας σε σχέση με τους θανάτους οκτώ μωρών και την απόπειρα δολοφονίας εννέα άλλων, στη νεογνική μονάδα του νοσοκομείου Countess of Chester, νότια του Λίβερπουλ στη βορειοδυτική Αγγλία .


Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τους θανάτους βρεφών στο νοσοκομείο τον Μάιο του 2017, αρχικά μελετώντας τους θανάτους 15 μωρών μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016 και ο έλεγχος αργότερα διευρύνθηκε στους θανάτους 17 μωρών και 16 «μη- θανατηφόρα καταρρέει »την ίδια περίοδο.

Η έρευνα διευρύνθηκε αργότερα στους θανάτους 17 μωρών και 16 μη θανατηφόρων καταρρέσεων μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε αφού το νοσοκομείο εξέφρασε ανησυχίες για τον υψηλό αριθμό θανάτων μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016 - που ήταν 10% υψηλότερος από τον μέσο όρο.


Δύο μωρά είχαν πεθάνει στο χώρο το 2013, αλλά μέχρι το 2015 είχε τετραπλασιαστεί σε οκτώ.


Μια εσωτερική έρευνα πραγματοποιήθηκε όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα πρόωρα μωρά είχαν πεθάνει μετά από καρδιακή και πνευμονική ανεπάρκεια αλλά ήταν ασυνήθιστα αδύνατο να αναζωογονηθούν.


Μια αναφορά διαπίστωσε επίσης ότι τα βρέφη είχαν ασυνήθιστες κηλίδες στα χέρια και τα πόδια τους μετά το θάνατό τους.


Ωστόσο, δεν μπορούσε να αποδειχθεί αιτία θανάτου και ζητήθηκε από την αστυνομία να εξετάσει την υπόθεση το 2017.


Μετά από τις προηγούμενες συλλήψεις της, το σπίτι της Letby στην περιοχή Blacon του Τσέστερ ερευνήθηκε από την αστυνομία, όπως και οι γονείς της στο Hereford.


Η νοσοκόμα συνελήφθη στο παρελθόν το 2018 και το 2019. Εγγυήθηκε εν αναμονή περαιτέρω ερευνών και τις δύο φορές και δεν είχε κατηγορηθεί. Ανακρίθηκε σήμερα σε αστυνομική κράτηση.


Ο αρχηγός του ντετέκτιβ, Paul Hughes, δήλωσε ότι μια ομάδα ντετέκτιβ εργάστηκε για την «πολύ περίπλοκη και πολύ ευαίσθητη υπόθεση» και είπε ότι δεν μπορούσε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.


«Οι γονείς όλων των μωρών έχουν ενημερωθεί πλήρως για αυτήν την τελευταία εξέλιξη», είπε σε δήλωση.


Δικηγόροι που εκπροσωπούν μερικές από τις οικογένειες δήλωσαν ότι χαιρέτισαν κάθε ενημέρωση της έρευνας, αλλά πρόσθεσαν ότι οι πελάτες τους περιμένουν πάνω από τρία χρόνια για απαντήσεις.


«Ενώ σεβόμαστε την αστυνομική έρευνα και την επιμέλεια τους, θα θέλαμε πάρα πολύ οι πελάτες μας να πάρουν δικαιοσύνη σε αυτήν την υπόθεση», δήλωσε η Emma Doughty, ειδικός κλινικής αμέλειας στη δικηγορική εταιρεία Slater και Gordon. «Όχι μόνο έχασαν τα μωρά τους, αλλά έπειτα έπρεπε να ασχοληθούν με πολλές έρευνες και, στη συνέχεια, μετέπειτα συλλήψεις, χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη στα μωρά τους.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ