ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η PITSOS -ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ



Ο γερμανικός γίγαντας Bosch Siemens Hausegerat (BSH), η πάλαι ποτέ Πίτσος, φεύγει από την Ελλάδα και μετακομίζει στην Τουρκία 


Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τις επιχειρήσεις παραγωγής στην Τουρκία και θα τερματίσει τις παραγωγικές δραστηριότητες στην Ελλάδα στις 31 Δεκεμβρίου, οπότε η επιχείρηση θα συνεχιστεί στην Τουρκία.


Στη δήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μεταλλουργών (POEM), αναφέρεται ότι η εταιρεία, η οποία θα κλείσει στο τέλος του έτους, θα οδηγήσει εκατοντάδες άτομα στην ανεργία.


Σε επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μιτσοτάκη, το POEM ζήτησε την απόσυρση αυτής της απόφασης και προειδοποίησε ότι το σχέδιο διακοπής της παραγωγής BHS-Pitsos θα επηρεάσει αρνητικά την απασχόληση και τις εξαγωγές.





  • Ιδρύθηκε το 1865


Ο Πίτσος, που ιδρύθηκε το 1865 στην Ελλάδα και παράγει κυρίως λευκές οικιακές συσκευές, πωλήθηκε σε μια κοινοπραξία της Bosch και της Siemens την 1η Ιανουαρίου 2015, για 3 δισεκατομμύρια ευρώ.


Η BSH-Pitsos είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την παραγωγή το 2018, αλλά ανέστειλε αυτήν την απόφαση λόγω της πίεσης των εργαζομένων και των πολιτικών. 


Ο όμιλος Free Now, που ανήκει στην αυτοκινητοβιομηχανία BMW και Daimler, τερμάτισε επίσης τη λειτουργία του στη χώρα στις 28 Φεβρουαρίου. Από την άλλη πλευρά, η έτοιμη εταιρεία τροφίμων Pizza Hut έκλεισε 17 καταστήματα στην Ελλάδα στις 30 Ιουλίου.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ