ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΦΩΝΕΣ



Οι άνδρες με βαθιές φωνές "είναι πιο πιθανό να απατήσουν", σύμφωνα με νέα ερευνητικά προγράμματα


Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι "αρσενικοί" άνδρες είναι πιο πιθανό να εξαπατούν από τους "θηλυκούς" άνδρες, πράγμα που δεν ισχύει γιατις γυναίκες με βαθιές φωνές

Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες με βαθύτερες φωνές είναι λιγότερο αφοσιωμένοι στις σχέσεις και είναι πιθανότερο να εξαπατήσουν τη σύντροφό τους

Τα ευρήματα από το Πανεπιστήμιο Southwest στο Chongqing της Κίνας, πραγματοποίησαν πειράματα με 116 άνδρες και 145 γυναίκες.


Οι συμμετέχοντες - με μέση ηλικία 20 - είχαν τη μέτρηση του ύψους των φωνών τους και τους ρωτήθηκαν για τη στάση τους απέναντι στη μονογαμία και τη δέσμευση.

Οι ερευνητές έχουν προτείνει ότι η αυξημένη τεστοστερόνη μπορεί να είναι ένας παράγοντας

Οι ερευνητές είπαν: "Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι αυτοί οι άνδρες  είναι πιο πιθανό να εμπλακούν στην απιστία και να δεσμευτούν λιγότερο στις ρομαντικές τους σχέσεις σε σύγκριση με τους "θηλυκούς" άντρες".


Οι ερευνητές έχουν προτείνει ότι η αυξημένη τεστοστερόνη μπορεί να είναι ένας παράγοντας - με σημαντικά περισσότερες γυναίκες να βρίσκουν άντρες με βαθιές φωνές ελκυστικές.

Έγραψαν: «Η τεστοστερόνη και τα χαρακτηριστικά που εξαρτώνται από την τεστοστερόνη μπορεί να είναι αξιόπιστοι δείκτες συνθηκών ή συμπεριφορών που εξαρτώνται από την ποιότητα… επομένως, οι άνδρες με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, και ως εκ τούτου χαμηλότερες φωνές, μπορεί να έχουν περισσότερες συμπεριφορές απιστίας ή λιγότερη δέσμευση για τη ρομαντική τους σχέση.


Οι ακαδημαϊκοί πρόσθεσαν: "Επιπλέον, από την άποψη της εξελικτικής ψυχολογίας, οι άνδρες με αρσενικές φωνές μπορούν να ενισχύσουν την κατάστασή τους μεταξύ άλλων ανδρών ή την ελκυστικότητά τους για τις γυναίκες ... αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές τους να αποκτήσουν περισσότερους ή υψηλότερης ποιότητας συνεργάτες."



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ