ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗ ΛΥΩΝ


Επίθεση με καραμπίνα δέχθηκε Ελληνας ιερέας στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών της Γαλλίας


Σύμφωνα με την αστυνομία ο ιερέας δέχθηκε δύο σφαίρες από καραμπίνα στην κοιλιά και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη


Ο πατέρας Νικόλαος Κακαβελακης, κρητικός στην καταγωγή, είναι θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε στο Παν/μιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Είναι 50 ετών και έχει 2 παιδιά.



 Όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, η επίθεση πραγματοποιήθηκε όταν ο ιερέας κλείδωνε την εκκλησία, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας).


Σύμφωνα με τη γαλλική Αστυνομία, ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.


Tο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η επίθεση έγινε στο 7ο διαμέρισμα της Λυών, στην Place Jean-Mace, και προειδοποιεί τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.


Εσπευσμένα επιστρέφει στη χώρα και ο Γάλλος πρωθυπουργός μετά το περιστατικό


Μετά την επίθεση της Νίκαιας, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν ανακοίνωσε τη μετάβαση από 3.000 σε 7.000 στρατιώτες για την Επιχείρηση Sentinel προκειμένου να προστατεύσει τους χώρους λατρείας και τα σχολεία. Σε αυτό προστίθενται περίπου 7.000 μέλη της αστυνομίας τα οποία θα διατεθούν στους νομάρχες από τη Δευτέρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ