ΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ MANDELA


Σάλος έχει ξεσπάσει από την απόφαση του "Χαμόγελου του Παιδιού" και του Δήμου Παγγαίου να μετονομάσουν την οδό Σωκράτους σε «Οδό Νέλσον Μαντέλα». Διότι, ως γνωστόν, ο Μαντέλα είναι μία "μεγάλη προσωπικότητα" ενώ ο Σωκράτης μία ασημαντότητα...


Η αποκαθήλωση του μεγάλου Ελληνα φιλοσόφου, πραγματοποιήθηκε σε μια επίσημη τελετή την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 11 το πρωί στο αύλειο χώρο του σπιτιού του "Χαμόγελου του Παιδιού", για την ονοματοδοσία του σπιτιού του Χαμόγελου του Παιδιού στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας σε «Nelson Mandela Home» 



Παρόντες ήταν η Πρέσβης της Νοτίου Αφρικής στην Ελλάδα κ. Beryl Rose Sisulu και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Τελετής, ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μετονομάσει και την οδό Σωκράτους, στην οποία βρίσκεται το σπίτι, σε οδό... «Νέλσον Μαντέλα».



«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την ημέρα γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα, που γιορτάζεται στις 18 Ιουλίου και ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα το 2009, αποφάσισε με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τη μνήμη του... 

Άιντε, παιδιά, με το καλό να διώξετε οτιδήποτε Ελληνικό 

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ