ΤΟΥΡΚΙΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


Κλιμακώνει η Τουρκία ανοίγοντας νέο μέτωπο με την Ελλάδα στον Εβρο, με την αποστολή στα ελληνοτουρκικά σύνορα 40 τεθωρακισμένων ΤΟΜΑ 



Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα πριν λίγο ξεκίνησε η μεταφορά τουρκικών ΤΟΜΑ ( Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης) από την Νότιο Τουρκία προς τα ελληνικά σύνορα.

Η είδηση  επιβεβαιώνεται και από ελληνικές πηγές, ωστόσο αξιωματικοί σε επιτελικές θέσεις, τονίζουν ότι δε συνιστούν ποιοτική αναβάθμιση που μπορεί να ανατρέψει συσχετισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. 

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ το OPEN, που επικαλείται επιβεβαιωμένες πηγές, η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει μία "επικοινωνιακή καταιγίδα" για να επωφεληθεί η Άγκυρα μετά την έλευση των Γάλλων στην Α. Μεσόγειο.

Το εν λόγω γεγονός φαίνεται πως δεν προκαλεί ανησυχία στο Πεντάγωνο, καθώς φαίνεται να αποτελεί προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια. 
"Δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα", αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αναμεταδίδοντας πληροφορίες. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ξεκίνησαν δύο αυτοκινητοπομπές με 40 ΤΟΜΑ  από τα σύνορα της Συρίας, και συγκεκριμένα την Αλεξανδρέττα, με προορισμό τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο.

Οι δύο αυτοκινητοπομπές θα φτάσουν στην Αδριανούπολη με πλοία που θα ξεκινήσουν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ