DENIZ KUTLUK - ΝΑ ΔΟΘΕΙ 48ΩΡΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ


Ένας συνταξιούχος Τούρκος Ναύαρχος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιδιώκει να «πάρει τα χέρια της» στις θαλάσσιες περιοχές που «ανήκουν» στην Τουρκία και είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα δώσει στην Ελλάδα προειδοποίηση δύο ημερών πριν εισβάλει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.


«Μπορούμε να συλλάβουμε το γαλλικό αεροπλανοφόρο σε δύο ημέρες», δήλωσε ο συνταξιούχος Τούρκος Ναύαρχος Ντενίζ Κουτλούκ στην κυβέρνηση Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα πρέπει να εκδώσει «τελεσίγραφο» στην Ελλάδα για τον άμεσο αφοπλισμό 16 νησιών του Αιγαίου, απειλώντας τη στρατιωτική επέμβαση και κατοχή αν αυτό δεν γίνει.

«Η Τουρκία πρέπει να δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζουμε την κυριαρχία σε αυτά τα 16 νησιά. Η Τουρκία πρέπει να πει ότι «η Ελλάδα εντός 48 ωρών και υπό την παρακολούθηση από διεθνείς παρατηρητές θα διασφαλίσει τον αφοπλισμό αυτών των νησιών ή αλλιώς αυτά τα νησιά είναι δικά μας». Και ένα προς ένα πάρτε τα και τελειώστε με αυτό. Έχουμε αυτή τη δύναμη », είπε προκλητικά ενώ μιλούσε στην τηλεόραση Veryansın.

Ο συνταξιούχος ναύαρχος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιδιώκει να «παρέμβει» σε θαλάσσιες περιοχές που «ανήκουν» στην Τουρκία και είπε ότι αν αντιδράσει η Ελλάδα η Τουρκία μπορεί να καταστρέψει τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Αιγαίο.

«Η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο προσπαθεί να γίνει εταίρος στις συνωμοσίες όπου η Τουρκία έχει κηρύξει κυριαρχία. Λέγοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες με υποστήριξαν, επιλύσαμε το ζήτημα με την Αίγυπτο», η Ελλάδα κάνει βήματα προς τις περιοχές της Τουρκίας. Η Τουρκία έχει δηλώσει ότι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν δύναμη », είπε, προσθέτοντας ότι« οι στόλοι είναι τώρα στο πεδίο ».

«Οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται στο Αιγαίο. Πιθανότατα τα υποβρύχια τους βρίσκονται στη Μεσόγειο. Οι ελληνικές δυνάμεις κρύβονται πίσω από τα νησιά και περιμένουν. Ο τουρκικός στόλος το γνωρίζει και έχει λάβει στρατηγικές θέσεις. Η Ελλάδα μεταφέρει βοήθεια σε νησιά κοντά στην Τουρκία. Η Ελλάδα δεν το κάνει για να ενοχλήσει την Τουρκία. Το κάνει γιατί «η Τουρκία μπορεί να καταλάβει αυτά τα νησιά ανά πάσα στιγμή», συνέχισε.

«Αν σκεφτούμε την εγγύτητα αυτών των νησιών με την Τουρκία, εάν η Τουρκία θέλει να τα πάρει, τα παίρνει. Ανεξάρτητα από το πόση βοήθεια μεταφέρουν, θα παραδοθούν ή θα καταστραφούν. Αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου », είπε ο πρώην ναύαρχος με έναν τυπικό τουρκικό τρόπο, χωρίς να αναφέρει ποιο διεθνές δίκαιο παραβίασε η Ελλάδα.



«Και αυτό είναι κάτι που η Τουρκία πρέπει να ακούσει περισσότερο», πρότεινε.

Από την οργή του Κούτλουκ δεν ξέφυγε ούτε η Γαλλία . Κατηγόρησε τη Γαλλία ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο, και για άλλη μια φορά δεν ανέφερε ποιο διεθνές δίκαιο, όπως έχουμε συνηθίσει από τους Τούρκους, και προειδοποίησε ότι οι τουρκικές δυνάμεις μπορούν να καταλάβουν το γαλλικό αεροπλανοφόρο που ταξιδεύει προς τη Μεσόγειο μέσα σε δύο μόνο ημέρες.

«Από την άλλη πλευρά, η Γαλλία ασχολείται με την αποστολή πολεμικών αεροπλάνων εκεί και τη δημιουργία αεροπορικής βάσης στην Κύπρο. Πρόκειται για γεωπολιτικούς ελιγμούς. Από τη μία πλευρά, θέλουν να πουλήσουν όπλα και πλοία στην Ελλάδα. Αυτά τα βήματα πρέπει να σταματήσουν οι διεθνείς οργανισμοί επειδή παραβιάζουν το νόμο. Αλλά δεν πιστεύω ότι η Γαλλία και η Τουρκία θα συγκρουστούν. Στο τέλος, ο αερομεταφορέας που θα στείλει η Γαλλία , θα συλληφθεί από την Τουρκία σε δύο ημέρες. "

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ