ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ


«Αναμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονές μας στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα με αυτές και παρόμοιες συναντήσεις. Το έργο μας συνεχίζεται προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ανακοινώνοντας επίσημα την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών


Προηγήθηκε ένα 20ήμερο εντατικών παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με τη Γερμανία και την καγγελάριο Μέρκελ. μέχρι Ερντογάν και Μητσοτάκης να πειστούν να φθάσουν σε διαπραγματεύσεις με όλα τα ζητήματα στο τραπέζι ...

Στη σκιά της κρίσης μεταξύ των δύο χωρών στη Μεσόγειο και σε μια στιγμή που όλα τα μάτια είναι στραμμένα εκεί,  οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, αποτελούμενες κυρίως από τεχνοκράτες, συναντήθηκαν αρχικά στην Ipsala την Τετάρτη και στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη.

Αναφέρεται ότι το κύριο θέμα της συνάντησης εκεί, ήταν η κατοχή του τεμαχίου έκτασης 15 στρεμμάτων που προκάλεσε την κρίση μεταξύ των δύο χωρών στο σημείο Melisokomio στην παραμεθόρια περιοχή του ποταμού Εβρου-Meriç τον περασμένο Μάιο, και στη συνέχεια σχετικά με τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τις αντιπροσωπείες στην περιοχή.


Αναφέρεται ότι οι προτάσεις που προετοιμάζουν και οι δύο πλευρές θα σταλεί στα Υπουργεία Εξωτερικών μετά τη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών, όπου παρευρίσκονται στρατιωτικοί αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές, καθώς και οι τεχνοκράτες.

Ο Τούρκος Υπουργός πέρασε τη νύχτα στην Αδριανούπολη, όπου βρέθηκε την Πέμπτη μαζί με όλο το επιτελείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για επιθεώρηση στρατευμάτων. «Ήρθαμε στην Αδριανούπολη σε αυτήν την ειδική, σημαντική ημέρα (σ.σ. την έναρξη μουσουλμανικής γιορτής) στο πλαίσιο του σχεδίου που κάναμε πριν. Αυτή είναι μια προγραμματισμένη δραστηριότητα και είμαστε εδώ στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου», τόνισε.

Και συνεχίζει: «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους γείτονές μας, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Επομένως, υποστηρίζουμε τις δραστηριότητές μας εδώ στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας».



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ