ΚΡΗΤΗ - ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ


Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε έναν 38χρονο αλγερινό μετανάστη αφού προκάλεσε ζημιά σε έναν καθεδρικό ναό δύο φορές σε λιγότερο από μία εβδομάδα.



Ο μετανάστης λέγεται ότι επιτέθηκε στην Μητροπολιτική Εκκλησία του Αγίου Μηνά, έναν καθεδρικό ναό στο Ηράκλειο, τη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, την Κυριακή. Έριξε πέτρες και έβλαψε τα βιτρό του καθεδρικού ναού, καθώς και βλάβη σε ένα παράθυρο βιβλιοπωλείου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.


Ο μετανάστης στη συνέχεια επέστρεψε στον καθεδρικό ναό την Τρίτη το πρωί οπλισμένος με ένα σφυρί και άρχισε να συνθλίβει μια πόρτα, αναφέρει η εφημερίδα Proto Thema. Η αστυνομία εξέτασε βιντεοσκοπημένα βίντεο και κατάφερε να αναγνωρίσει τον αλγερινό υπήκοο και να τον θέσει υπό κράτηση.


Το περιστατικό είναι απλώς η τελευταία πράξη βανδαλισμού που απευθύνεται σε μια εκκλησία ή ένα παρεκκλήσι στην Ελλάδα από έναν μετανάστη. Τον περασμένο μήνα ένα ζευγάρι μεταναστών συνελήφθη στο νησί της Χίου, αφού λεηλάτησαν ένα ορθόδοξο χριστιανικό παρεκκλήσι για χρήματα και διάφορα ιερά αντικείμενα.

Μόλις ένα μήνα πριν, η αστυνομία στην πόλη της Θεσσαλονίκης συνέλαβε έναν 36χρονο μετανάστη από το Καζακστάν που κλέβει αγαθά από διάφορες εκκλησίες στην περιοχή αξίας 50.000 ευρώ (46.000 £ / 56.000 $).

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει δει τέτοιες αντιχριστιανικές επιθέσεις σε εκκλησίες και σε άλλους χώρους λατρείας. Ο βανδαλισμός και η κλοπή σε εκκλησίες σε όλη τη Γαλλία έχουν γίνει συνηθισμένοι, με μια αναφορά που αναφέρει ότι η χώρα βλέπει τρεις επιθέσεις σε χριστιανικούς χώρους κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένης της βεβηλώσεως νεκροταφείων.

Η πιο πρόσφατη σοβαρή επίθεση έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα στην πόλη της Νάντης, με έναν μετανάστη από τη Ρουάντα  να βρίσκεται πίσω από μια εμπρηστική επίθεση που έβγαλε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Παύλου.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ