ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ Ο ΜΟΥΕΖΙΝΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ


Ο Muezzin Osman Aslan από την Αγία Σοφία έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή!



Ο μουσεζίνης  Osman Aslan, ο οποίος παρείχε εθελοντική καθοδήγηση στο Τζαμί της Αγίας Σοφίας, το οποίο άνοιξε για λατρεία στις 24 Ιουλίου, πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή

Το τζαμί Kagithane Mufti Uhud Muezzini Osman Aslan , ο οποίος εργάστηκε ως οδηγός εθελοντών από τον Μουφτή της Κωνσταντινούπολης για να συναντήσει τους επισκέπτες και να διασφαλίσει ότι οι προφυλάξεις κοροναϊού λαμβάνονται εντός του τζαμιού από την πρώτη ημέρα του ανοίγματος του τζαμιού της Αγίας Σοφίας, βρισκόταν σε εθελοντική υπηρεσία καθοδήγησης ως την Κυριακή, 2 Αυγούστου, που πέθανε από καρδιακή προσβολή στο Τζαμί της Αγίας Σοφίας 

Η σορός του Ασλάν, μετά την προσευχή που έκανε ο Μεχμέτ Εμίν Μάσα, στάλθηκε στο Σιίρτ Τίλο, την πατρίδα του, για να ταφεί.

Την είδηση ανακοίνωσε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων  του Γραφείου Mufti της Κωνσταντινούπολης. 



Η δήλωση αναφέρει:

"Από την πρώτη ημέρα του ανοίγματος της Αγίας Σοφίας από τον Μουφτή της Κωνσταντινούπολης, το προσωπικό έχει αναλάβει εθελοντική καθοδήγηση για να συναντήσει τους επισκέπτες και να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τα μέτρα Covid-19 εντός του τζαμιού. 
Ο δάσκαλός μας, Osman Aslan, πέθανε την Κυριακή 2 Αυγούστου, όταν υπηρετούσε την υπηρεσία εθελοντικής καθοδήγησής του στο τζαμί Ayasofya-i Kebîr Serif, ενώ υπέστη καρδιακή προσβολή. 
Μετά την προσευχή που έκανε ο Μεχμέτ Εμίν Μάσα, η κηδεία στάλθηκε στο Σιίρτ Τίλο, την πατρίδα του, για να ταφεί.

Την είδηση μοιράστηκε και η ανιψιά του στα κοινωνικά μέσα
Ο ανιψιός του Aslan, έγραψε «Ο θείος μου Müezzin Osman Aslan, ο οποίος διορίστηκε στην Αγία Σοφία και είχε καρδιακή προσβολή στην αρχή, πέθανε. Οι Inna lillahi και inna ileyhi raciun μοιράστηκαν τα νέα για τον πόνο.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ