ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ


Τα πρώτα διεθνή καλλιστεία, πραγματοποιήθηκαν στις 14 Αυγούστου του 1908 στη Βρετανία


Η μανία της Βρετανίας για  ανταγωνισμό και σε ένα άλλο τομέα εκτός του αθλητισμού, καθώς και η προσπάθεια του Edwardian Folkestone να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και να γίνει ένα μέρος που να αφήσει το σημάδι του στον κόσμο της ψυχαγωγίας, δημιούργησε τα καλλιστεία.

Ο ιππόδρομος του Folkestone  άνοιξε το 1898 με αγωνίσματα κολύμβησης. 
Ο επιχειρηματίας πίσω από πολλές από τις εκδηλώσεις της πόλης ήταν ο Robert Forsyth, ο άνθρωπος υπεύθυνος την προβλήτα του Folkestone, και ήταν αυτός που έφερε την ιδέα ενός διαγωνισμού καλλιστείων - όχι από μόνη της νέα, αλλά με μια νέα οπτική γωνία στο ότι αυτά θα ήταν διεθνή. Η δημοσιότητα είχε κανονιστεί, με την αποστολή των προσκλήσεων.

Έτσι, ο Pier Ιππόδρομος στο Folkestone στις 14 Αυγούστου 1908 έγινε η περιοχή μιας ιστορικής πρωτιάς. 
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μια αυστριακή Fräulein, μια Ιρλανδή Colleen, τρεις Γαλλίδες δεσποινίδες, και ένα κορίτσι από την Αμερική . 

Στον διαγωνισμό ομορφιάς δεν υπήρχε βεβαίως κανένας προκαθορισμός ή εύνοια, και η 18χρονη Nellie Jarman, ένα κορίτσι από το Ανατολικό Molesey του Λονδίνου, σάρωσε νικώντας  με αξιοκρατικά κριτήρια.



Στη φωτογραφία εμφανίζονται κατά σειρά οι διαγωνιζόμενες απο Αγγλία, Γαλλία, Δανία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία


Ένα σημάδι των καιρών ήταν η διαμαρτυρία απο τις σουφραζέτες ( τις φεμινίστριες της εποχής), που εμφανίστηκαν στην εκδήλωση, κατέλαβαν τις δύο πρώτες σειρές φορώντας κόκκινα καπέλα με το σύνθημα  ‘Votes for Women’ .







Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ