Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝΕΙ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟ SULTANAHMET


Με εντολή Ερντογάν ένα νέο μουσείο στήνεται στο Σουλτάναχμέντ για να φιλοξενήσει εικόνες και χριστιανικά κειμήλια της Αγίας Σοφίας

Ηδη το ιστορικό κτήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης στο Σουλταναχμέτ που στεγάζει το Κτηματολόγιο της Κωνσταντινούπολης και το Κτηματολόγιο 2 εκκενώνονται προκειμένου  να μετατραπούν σε Μουσείο Αγίας Σοφίας.

Με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προέκυψε θέμα με την παρουσίαση των χριστιανικών εικόνων και κειμηλίων του ναού 






 Με εντολή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , το κτηματολόγιο της Κωνσταντινούπολης και το κτήριο της 2ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Κτηματολογίου στο Σουλταναχμέτ εκκενώνονται για να μετατραπούν σε Μουσείο Αγίας Σοφίας.

Αφού το Τζαμί Ayasofya άνοιξε για λατρεία στις 24 Ιουλίου, άρχισαν οι προετοιμασίες για τη δημιουργία ενός μουσείου για να εκθέσουν μερικά από τα έργα από την Αγία Σοφία στο  κτηματολόγιο της Κωνσταντινούπολης και το Κτηματολόγιο 2. 

Το κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης στο Sultanahmet άρχισε να εκκενώνεται για το μουσείο, ενώ το αρχείο και τα έγγραφα του κτηρίου θα μεταφερθούν στο κτίριο στο Ataşehir.

"Το κτηματολογικό κτίριο θα χρησιμεύσει ως μουσείο"

Απαντώντας στις ερωτήσεις που σχετίζονται με τη μελέτη, ο Επαρχιακός Διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης Coşkun Yılmaz δήλωσε ότι το κτηματολόγιο και το κτήριο Κτηματολογίου ανατέθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μετά από οδηγίες του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Yılmaz, "Μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μουσείο. Τα ιστορικά αντικείμενα που συλλέγονται στην Αγία Σοφία και σε διάφορες περιοχές θα εκτίθενται στην Κωνσταντινούπολη, αυτό θα εξυπηρετήσει. " είπε.

"Τα ιστορικά αντικείμενα θα εκτίθενται εδώ"

Κτηματολόγιο της Κωνσταντινούπολης και Κτηματολόγιο 2. Το κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης αποτελείται από δύο μέρη.

Ενώ το πρώτο μέρος χτίστηκε το 1881, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως αρχείο και τραπεζαρία. Όταν το κτίριο άρχισε να λαμβάνει επίσημες υπηρεσίες πράξης τίτλου, ονομάστηκε Ledger Hakaniye (Υπουργείο Κτηματολογίου και Κτηματολόγιο).

Το 2ο τμήμα στην πλατεία Sultanahmet χτίστηκε ως Κτηματολόγιο. Το 1897, η θέση του δεύτερου τμήματος αγοράστηκε δίνοντας 34.000 σεντ σε ένα εστιατόριο και δύο καταστήματα .

Το κτίριο, το οποίο  κατασκευάστηκε  από τον αρχιτέκτονα Vedat Mehmet Efendi, χτίστηκε το 1910 . Αργότερα, αυτή η ενότητα συνδυάστηκε με την πρώτη ενότητα και καταχωρήθηκε για λογαριασμό του Βιβλίου Hakani.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ