ΤΟ ORUC REIS ΕΔΕΣΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ


Το  τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruç Reis, μετά το συναγερμό που προκάλεσε η εμφάνισή του, έδεσε στο λιμάνι της Αττάλειας προετοιμάζοντας τη νέα αποστολή του 



Το πλοίο Oruç Reis, το οποίο προετοίμαζε μια σεισμική ερευνητική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αγκυροβόλησε στο λιμένα της Τελωνειακής Διεύθυνσης της Αττάλειας μετά από αναμονή 2 εβδομάδων στη Μεσόγειο .

Οπως δήλωσε ο Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος  Ibrahim Kalin "η Τουρκία αναστέλλει την έρευνα για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. 
Ο Πρόεδρός μας είπε ότι «πρέπει να το θέσουμε σε αναμονή για κάποιο διάστημα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης», δήλωσε σε συνέντευξή του ο προεδρικός εκπρόσωπος Καλίν.

Το πλοίο, το οποίο έκανε προηγουμένως σεισμικές ερευνητικές δραστηριότητες στη Μαύρη Θάλασσα και το Μαρμαρά, από τότε δραστηριοποιείται πλέον στη Μεσόγειο. Το πλοίο Oruç Reis μετά την απόσυρσή του, περιμένει μια νέα σεισμική ερευνητική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το σεισμικό πλοίο αναζήτησης, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην αποβάθρα έξω από τον λιμενοβραχίονα της Αττάλειας, αναμένεται να ξεκινήσει μια νέα σεισμική ερευνητική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για το λόγο αυτό το πλοίο Oruç Reis φορτώθηκε με γερανό χθες το πρωί.

55 άτομα εργάζονται στο Oruç Reis, το οποίο έχει μήκος 86 μέτρα και πλάτος 23 μέτρα. Το σεισμικό ερευνητικό σκάφος Oruç Reis θα είναι σε θέση να αναζητήσει πολύτιμα μέταλλα στον πυθμένα της θάλασσας, καθώς και γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θάλασσα και ειδικά στα νότια του νησιού Meis (Καστελόριζο), στη Μεσόγειο, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ