IFC -ΔΑΝΕΙΟ 150 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ .ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ FORD OTOSAN


Η International Finance Corporation (IFC) χορήγησε δάνειο 150 εκατομμυρίων δολαρίων στη Ford Otosan για να υποστηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας της Τουρκίας, βοηθώντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, ανακοίνωσε η IFC τη Δευτέρα.



"Η χρηματοδότηση αναμένεται να δημιουργήσει τόσο άμεση όσο και έμμεση απασχόληση μέσω διασυνδέσεων αλυσίδας εφοδιασμού", δήλωσε  το IFC,  βραχίονα της Παγκόσμιας Τράπεζας στον ιδιωτικό τομέα.

Η χρηματοδότηση, η οποία ανέρχεται σε 150 εκατομμύρια δολάρια, θα ενισχύσει επίσης την ανταγωνιστικότητα και τις εξαγωγές προστιθέμενης αξίας της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Τουρκία μέσω βελτιωμένης παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας, πρόσθεσε.

Η Ford Otosan θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα και να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών και υβριδικών εκδόσεων.

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει επίσης στη Ford Otosan να ενισχύσει την αποτελεσματικότητά της επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό και τον αυτοματισμό.

"Η χρηματοδότησή μας θα υποστηρίξει την τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία στην εξασφάλιση και περαιτέρω προώθηση της θέσης της στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας, καθώς και υποστήριξη ενός από τους κορυφαίους παίκτες της, μέλος του ομίλου εταιρειών Koç", δήλωσε ο Arnaud Dupoizat, διευθυντής της IFC για την Τουρκία .

Η δύναμη αυτής της βιομηχανίας είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία να συνεχίσει να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να εξάγει προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, είπε.

Ιδρύθηκε το 1959, η Ford Otosan είναι η κοινοπραξία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ford Motor Company και των μεγαλύτερων ομίλων της Τουρκίας Koç Holding, η οποία είχε εμπορικές σχέσεις με τη Ford από τα τέλη της δεκαετίας του 1920. Τόσο η Ford όσο και η Koç κατέχουν 41% μετοχές στην Otosan με τις υπόλοιπες μετοχές να διαπραγματεύονται στο Borsa Istanbul Stock Exchange (BIST).

Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις τρεις κορυφαίες εξαγωγικές εταιρείες της Τουρκίας από το 2004 με σχεδόν 11.000 υπαλλήλους. Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα αυτοκινητοβιομηχανίας για εννέα συνεχόμενα χρόνια και είναι ο πρωταθλητής εξαγωγών της Τουρκίας τα τελευταία πέντε χρόνια.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ