H GRETA THUNBERG ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19


Η γνωστή πλέον ακτιβίστρια για το κλίμα Greta Thunberg η οποία πλέον διαθέτει και το προσωπικό της ανθρωπιστικό ίδρυμα (MKO ) όπως κάθε αξιοπρεπής φιλάνθρωπος της εποχής μας, λέει ότι θα δωρίσει 114.000 δολάρια (100.000 ευρώ), τα οποία θα προέλθουν από ένα ανθρωπιστικό βραβείο 1,14 εκατομμυρίων που κέρδισε, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19 στο Βραζιλιάνικο Αμαζόνιο


Η ακτιβίστρια της κλιματικής αλλαγής Γκρέτα Τύνμπεργκ ανακοίνωσε στο Twitter  ότι θα δωρίσει 100.000 ευρώ (114.000 δολάρια) για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19 στο Βραζιλιάνικο Αμαζόνιο.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την απονομή στην έφηβη ακτιβίστρια του  Gulbenkian Prize for Humanity, το οποίο έχει χρηματικό έπαθλο 1 εκατομμυρίου ευρώ (1,14 εκατομμύρια δολάρια).

Η δωρεά - η οποία θα προέλθει από το χρηματικό έπαθλο της Thunberg- θα γίνει μέσω του Ιδρύματος SOS Amazonia,  μια οργάνωση που βοηθά στην καταπολέμηση της πανδημίας των κοροναιών σε αυτόχθονες περιοχές.

Άλλα 100.000 ευρώ θα δοθούν στο Stop Ecocide Foundation για να «υποστηρίξουν το έργο τους για να κάνουν το οικοκτόνο διεθνές έγκλημα», είπε στην ανακοίνωση.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό της στο Twitter, η σουηδή ακτιβίστρια είπε ότι θα δωρίσει το πλήρες χρηματικό έπαθλο, αλλά δεν έχει παράσχει ακόμη πληροφορίες για τους άλλους παραλήπτες.

«Το χρηματικό έπαθλο, που είναι ένα εκατομμύριο ευρώ, είναι περισσότερα χρήματα από όσα μπορώ να αρχίσω να φαντάζομαι, αλλά όλα τα χρηματικά έπαθλα θα δωρηθούν μέσω του Ιδρύματός μου σε διάφορους οργανισμούς και έργα που εργάζονται για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στις πρώτες γραμμές, που επηρεάζονται από την κλιματική κρίση και την οικολογική κρίση, ειδικά στον παγκόσμιο νότο, "είπε ο Thunberg.

"Επίσης, για να βοηθήσουμε οργανισμούς και έργα που αγωνίζονται για έναν βιώσιμο κόσμο και που παλεύουν για να υπερασπιστούν τη φύση και τον φυσικό κόσμο."


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ