FLOWERS & TREES - Η ΠΡΩΤΗ ΕΓΧΡΩΜΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ


Τα λουλούδια και τα δέντρα είναι ένα φίλμ καρτουν, από τον Walt Disney του 1932 σε σκηνοθεσία του Burt Gillett και κυκλοφόρησε στο θέατρο από τους United Artists στις 18 Ιουλίου 1932.

Ήταν η πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε στο εμπόριο σε έγχρωμη ταινία τριών λωρίδων Technicolor  μετά από μερικά χρόνια δίχρωμων ταινιών Technicolor.

Τα λουλούδια και τα δέντρα ήταν ήδη στην παραγωγή ως ένα ασπρόμαυρο κινούμενο σχέδιο όταν ο Disney είδε Herbert Kalmus τρεις δοκιμές Technicolor «ταινίες. Η απόφαση ότι τα Λουλούδια και τα Δέντρα θα έκαναν μια τέλεια δοκιμή για τη διαδικασία, είχε το ασπρόμαυρο πλάνο και το σύντομο redone στο χρώμα. Το χρώμα των λουλουδιών και των δέντρων ήταν μια εμπορική και κρίσιμη επιτυχία, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο Όσκαρ για κινούμενα σύντομα θέματα.
Ως αποτέλεσμα της επιτυχίας των λουλουδιών και των δέντρων, όλα τα μελλοντικά καρτούν της Silly Symphonies παρήχθησαν σε τρεις ταινίες Technicolor. Η προστιθέμενη καινοτομία του χρώματος βοήθησε να ενισχυθεί η απογοήτευση των προηγούμενων σειρών. Η άλλη σειρά κινουμένων σχεδίων της Disney, τα σορτς Mickey Mouse, κρίθηκε αρκετά επιτυχημένη ώστε να μην χρειαστεί την πρόσθετη ώθηση του χρώματος, παραμένοντας ασπρόμαυρη μέχρι το The Band Concert (1935).
Η αποκλειστική σύμβαση της Disney με την Technicolor, η οποία τέθηκε σε ισχύ μέχρι τα τέλη του 1935, ανάγκασε άλλους παραγωγούς κινούμενων σχεδίων όπως οι Ub Iwerks και Max Fleischer να χρησιμοποιήσουν την υποβαθμισμένη διαδικασία δύο χρωμάτων της Technicolor ή ένα ανταγωνιστικό δίχρωμο σύστημα όπως το Cinecolor.




Υπόθεση


Την άνοιξη τα λουλούδια, τα μανιτάρια και τα δέντρα κάνουν την αριστοτεχνική συναυλία τους. Ορισμένα δέντρα παίζουν μελωδία, χρησιμοποιώντας αμπέλια για χορδές αρπών και χορωδία ρομίνων. Ένας αγώνας ξεσπάει ανάμεσα σε ένα κοίλο δέντρο και ένα νεώτερο, υγιέστερο δέντρο για την προσοχή ενός θηλυκού δέντρου. Το νεαρό δέντρο βγαίνει νικηφόρα, αλλά το κοίλο δέντρο αντιδρά με την εκκίνηση πυρκαγιάς. Τα φυτά και τα ζώα προσπαθούν να σβήσουν ή να αποφύγουν την πυρκαγιά. Με το να σπρώχνουν τρύπες στα σύννεφα και να κάνουν βροχή, τα πουλιά καταφέρνουν να βγάλουν τη φωτιά, αν και το κοίλο δέντρο πέφτει στις φλόγες. Το νεαρό δέντρο στη συνέχεια προτείνει στο θηλυκό δέντρο, με μια κάμπια που χρησιμεύει ως δαχτυλίδι, και αγκαλιάζονται σαν ένα σχήμα ουράνιου τόξου πίσω τους






Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ