FERRUH MUSTUER - Ο ΠΡΩΤΟΣ ΙΜΑΜΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ


Δύο ημέρες μετά την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας από Μουσείο σε Τζαμί, ο ναός έκλεισε προκειμένου να γίνουν οι σχετικές προετοιμασίες για τη λειτουργία του, ενώ ήδη διορίστηκε και ο πρώτος ιμάμης


Στην Αγία Σοφία προβλέπεται να διοριστούν 2 ιμάμηδες και 4 μουεζίν

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ελήφθησαν, ένας από τους ιμάμηδες θα είναι ο Ferruh Muştuer.

Καθώς οι προετοιμασίες συνεχίζονται για τις 24 Ιουλίου, όταν η πρώτη προσευχή θα πραγματοποιηθεί μετά το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμιού, τα μάτια μετατράπηκαν στο ερώτημα ποιος θα τοποθετηθεί στον παγκοσμίου φήμης ναό. Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των δύο πρώτων από τους 2 ιμάμηδες και 4 μουζίν που διορίστηκαν από την Προεδρία των Θρησκευτικών Υποθέσεων για την Αγία Σοφία, η οποία μετατράπηκε σε τζαμί. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διορισμός του Ferruh Muştuer ως πρώτου ιμάμη και του Alpcan Çelik ως μουσεζίν είναι στην ημερήσια διάταξη.

Ο πρώτος ιμάμης της Αγίας Σοφίας, θα είναι αυτός ο οποίος θα ανοίξει τις πόρτες του Ναού στην κοινότητα ως τζαμί 86 χρόνια αργότερα, και ο Alpcan Çelik ως μουσεζίν. 

Ο  Hafız Muştuer, ο νικητής της ανάγνωσης Κορανίου του 2015 από το Κορίμ, είχε προηγουμένως διαβάσει το Surah of Conquest στην Αγία Σοφία.

Ο μουσεζίν Alpcan Çelik, ο οποίος αναμένεται να χρησιμεύσει ως ο πρώτος μουζίν, είναι επίσης ως ιμάμης του τζαμιού Selimiye. Ο Müezzin Çelik κατέχει επίσης την πρώτη θέση στον κόσμο στην απαγγελία του Κορανίου. Ο Çelik, 27 ετών, περιέγραψε τη συναισθηματική του μνήμη πριν ξεκινήσει την καριέρα του στο Selimiye: «Ήρθα εδώ και μπήκα μέσα σε 4 χρόνια πριν ξεκινήσω να δουλεύω στο Selimiye. Προσευχήθηκα, «Κύριέ μου, ίσως να μας δώσει μια προσευχή. Αυτή η προσευχή που έκανα πραγματοποιήθηκε. Ως αποτέλεσμα αυτής της προσευχής, ο Κύριός μας μας έδωσε τόσο ιμάμη όσο και μουσεζίν. "

Ο πρώτος ιμάμης και μουσεζίν του τζαμιού της Αγίας Σοφίας, όπου θα γίνει η πρώτη προσευχή στις 24 Ιουλίου, είναι ήδη διορισμένοι 

  • Ποιός είναι ο Ferruh Mustuer 

οιος είναι ο Ferruh Muştuer και πού είναι; Βιογραφία της ζωής του Ferruh Muştuer
Ferruh Muştuer ιμάμης της Αγίας Σοφίας. Ποιος είναι ο Ferruh Muştuer; Κωνσταντινούπολη Eminönü Νέο τζαμί Ιμάμ-Χάτιι Φερόχ Μούστουερ που είναι ο Φερρού Μούστουερ όταν λέγεται ότι θα είναι ο νέος ιμάμης του τζαμιού της Αγίας Σοφίας, που είναι το σύμβολο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, το οποίο μετατράπηκε πίσω στο τζαμί 86 χρόνια αργότερα, και ανατέθηκε από τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ; Η ερώτηση άρχισε να αναρωτιέται; Ο Hafız Muştuer, ο νικητής της ανάγνωσης Κορανίου του 2015 από το Κορίμ, είχε προηγουμένως διαβάσει το Surah of Conquest στην Αγία Σοφία. Εδώ είναι η βιογραφία του Ferruh Muştuer Life.
   
O Ferruh Muştuer γεννήθηκε στην Kütahya το 1971. Ολοκλήρωσε τη μνήμη του και το γυμνάσιο στην Kütahya. Άρχισε να εργάζεται ως εμπιστευματοδόχος μουζέν στην περιοχή Tavsanli το 1996. 

Μεταξύ 2006 και 2010, υπηρέτησε ως θρησκευτικός αξιωματικός στην Αυστρία. Ολοκλήρωσε το Ποσοτικό Τμήμα του Κέντρου Εκπαίδευσης Haseki της Κωνσταντινούπολης και έλαβε τη συγκατάθεσή του. 

Ήρθε πρώτος στη Διεθνή Ανάγνωση του Αγίου Κορανίου στο Κουβέιτ το 2015. 

Ο Muştuer, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο Τζαμί Eminönü Yeni στην Κωνσταντινούπολη από το 2013, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.





  • Ποιος είναι ο Alpcan Çelik 

Ο Alpcan Çelik γεννήθηκε το 1993. Σε νεαρή ηλικία, έμαθε να διαβάζει το Ιερό Κοράνι και σύντομα πήρε το έγγραφο Hafızlık απομνημονεύοντας ολόκληρο το Κοράνι. 

Ο Hafız Alpcan Çelik παρακολούθησε τα μαθήματα απαγγελίας στο μάθημα Quran του Τζαμί Hafız Ali στο Bahçelievler της Κωνσταντινούπολης. Ο δάσκαλός του είναι ο Hafez Selman Okumuş. 

Ο Hafız Alpcan Çelik, ο οποίος είναι το Τζαμί Edirne Selimiye, είναι ο πρώτος στον κόσμο στον διαγωνισμό με τίτλο "Ανάγνωση του Ιερού Κορανίου" το 2014. 


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ