Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΖΑΜΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Η Αγία Σοφία έγινε και επίσημα τζαμί μετά και την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας.  



Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε το διάταγμα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τη φράση «καλή τύχη » κοινοποιώντας το διάταγμά του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .





Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα απευθύνει διάγγελμα στο τουρκικό έθνος στις 20.53 σήμερα το απόγευμα

Σύμφωνα με την απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών το 1934. Μετά την απόφαση, η Αγία Σοφία θα μετατραπεί σε τζαμί.

Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως τζαμί κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία, μετατράπηκε σε μουσείο με την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Υπουργών το 1934. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ανατρέψει αυτήν την απόφαση και ανακοίνωσε την απόφαση που άνοιξε το δρόμο για την Αγία Σοφία να γίνει τζαμί.

Ο ναός των 1500 ετών αναμένεται να ανακτήσει την κατάσταση του τζαμιού μετά από 86 χρόνια.

Η απόφαση έγινε σαφής
Το 10ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 1934 σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο.

Για λόγους του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφέρθηκε ότι η Αγία Σοφία ανήκε στο Ίδρυμα Fatih Sultan Mehmet Han και παρουσιάστηκε στην κοινότητα ως τζαμί.

Κατά την αιτιολόγηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σημειώθηκε ότι η Αγία Σοφία καταχωρήθηκε με την πιστοποίηση του τζαμιού στο έγγραφο της πράξης τίτλου και ότι δεν μπορούσε να αλλάξει.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ