ΠΟΛΩΝΙΑ - ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ


Βαρσοβία - Ένας πρώην Πολωνός στρατιώτης κατέφυγε σε ένα δάσος με το κατοικίδιο ζώο του puma για να αποφύγει την παράδοσή του σε ζωολογικό κήπο, παραδόθηκε στην αστυνομία την Κυριακή μετά από ένα τριήμερο ανθρωποκυνηγητό.


Περίπου 200 αξιωματικοί αναπτύχθηκαν για να εντοπίσουν τον πρώην βετεράνο του πολέμου στο Αφγανιστάν και τη μεγάλη γάτα.

Ο πρώην στρατιώτης "Ο Κάμιλ Στάνεκ παραδόθηκε οικειοθελώς στην αστυνομία στο Ζαουιέρκι και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος", ανέφερε η αστυνομία στη νότια πολωνική πόλη στη σελίδα τους στο Facebook.

Το puma μεταφέρθηκε στη φροντίδα ενός ζωολογικού κήπου.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι (η puma που ονομάζεται)  Nubia περιβάλλεται από την επαγγελματική φροντίδα των εργαζομένων στο ζωολογικό κήπο στο Chorzow", δήλωσε η αστυνομία.

Η κράτηση τέτοιων επικίνδυνων ζώων απαγορεύεται στην Πολωνία και ο άντρας είχε διαταχθεί από δικαστήριο να μεταφέρει το ζώο σε ζωολογικό κήπο.

Αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου δήλωσαν ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μεγάλες γάτες δεν είναι κατοικίδια ζώα.

"Δεν είναι παιχνίδι με χάδια. Είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ζώα στον κόσμο και θα μπορούσε να είναι πραγματική απειλή για τη ζωή των ανθρώπων", δήλωσε η Ewa Zgrabczynska, επικεφαλής του ζωολογικού κήπου του Πόζναν στη δυτική Πολωνία.

Οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου πήγαν στο σπίτι του Στάνεκ στη νότια Πολωνία την Παρασκευή, αλλά αντιμετώπισαν εχθρική απάντηση.

Ο βετεράνος του στρατού τους απείλησε με ένα μαχαίρι πριν φύγει με το puma με λουρί, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Η εφημερίδα Gazeta Wyborcza είπε ότι ο άντρας είχε αγοράσει το ζώο πριν από έξι χρόνια στην Τσεχική Δημοκρατία και το είχε μεγαλώσει στο σπίτι του.

Η προσπάθεια του Στάνεκ να διατηρήσει τη Νούμπια είχε κερδίσει υποστήριξη σε κάποια σημεία.

"Η αγάπη για το ζώο και μια άκαρδη δικαστική απόφαση τον ανάγκασε να φύγει. Κρύβεται στο δάσος", δήλωσε ο Ντάριους Γουότκοβιτς, δήμαρχος της νότιας πόλης Μύσλοβιτσε, στο Facebook.

«Ίσως κάποιος θα μπορούσε να ρίξει μια πιο ανθρωπιστική ματιά σε αυτή την υπόθεση», είπε, δημοσιεύοντας εικόνες του άντρα που 
αναγνώρισε ως Kamil S. και το puma.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ