50 ΤΟΥΡΚΙΚΑ DRONE ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ


Η τουρκική εταιρεία Assuva Defense Industry, η οποία παράγει τα πρώτα αεροσκάφη στον κόσμο σε συστήματα έρευνας και διάσωσης, ετοιμάζεται να εισέλθει στον κατάλογο προμηθευτών του ελληνικού στρατού.



Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού στρατού, ο τουρκικός ιδιωτικός τομέας ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει drone . Η τοπική εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας Assuva , η οποία κατάφερε να παράγει αεροσκάφη στον τομέα της τεχνολογίας τηλεπισκόπησης , προετοιμάζεται τώρα να ενταχθεί στον ελληνικό στρατό μέλος της ΕΕ μετά τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.



Ο Remuva Başbuğ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της αμυντικής βιομηχανίας Assuva, δήλωσε ότι ετοιμάζεται να πουλήσει ένα drone υψηλής τεχνολογίας σε στρατό μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ :

«Με μια συμφωνία που υπογράψαμε με το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας πριν από λίγο καιρό, πραγματοποιήθηκε η προκαταρκτική αποδοχή των 50 drone που παρήγαμε. Τα 2 αεροσκάφη που στείλαμε πέρασαν με επιτυχία τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον ελληνικό στρατό. Τα αεροσκάφη που παράγουμε θα εξυπηρετούν κυρίως στους τομείς της έρευνας και διάσωσης αεροσκαφών, την ανίχνευση υπόγειων αποθηκών, την αναζήτηση ζωντανών ή άψυχων ατόμων που καλύπτονται στο δάσος. Λήφθηκαν τα απαραίτητα δικαιώματα για την πώληση drone υψηλής τεχνολογίας σε αυτήν τη χώρα. Πουλάμε υλικό σε στρατό-μέλος του ΝΑΤΟ και χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρώτη φορά, εκτός από τον τουρκικό στρατό "




  • Θα παραδώσουμε 50 DRONE


Ο Remzi Başbuğ, δηλώνοντας ότι η παραγωγή και η παράδοση του συστήματος είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία στον αμυντικό τομέα, δήλωσε:

"Η Assuva the drones, είναι έργο του Τούρκου μηχανικού λογισμικού. Όλο το drone που πετάμε αποτελείται απο εγχώριο  υλικό και λογισμικό.  Είμαστε περήφανοι που παράγουμε τον καλύτερο εξοπλισμό στον κόσμο για έξι απεικονίσεις. Η Assuva Defense Industry drones έχει ιδιαίτερο ταλέντο για την εύρεση εκρηκτικών ναρκών από τον αέρα. Έχουμε συστήματα με αποτελέσματα 100 τοις εκατό σε μια ευρεία περιοχή πτήσης έως βάθος 50 μέτρων από χίλια μέτρα μακριά.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπεγράφη με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας της Νότιας Ασίας Σρι Λάνκα, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αμυντικής Βιομηχανίας της Assuva Remzi Başbuğ είπε ότι πουλούσαν στρατιωτικά συστήματα σε αυτή τη χώρα για πρώτη φορά . Μετά τις συνομιλίες με τις οποίες είχαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, έγιναν οι πρώτες υπογραφές, η διαδικασία προ-αποδοχής πέρασε με επιτυχία. Τουρκικά αεροσκάφη θα υπηρετήσουν σύντομα στον στρατό αυτής της χώρας " , είπε.


  • Εντοπισμός εκρηκτικών και προσδιορισμός θέσης 


Τα τουρκικά αεροσκάφη που αναπτύχθηκαν από την Assuva Engineers  ειδικεύονται στην τηλεπισκόπηση,  διαδραματίζουν ρόλο στον προσδιορισμό της θέσης εκατοντάδων διαφορετικών τύπων εκρηκτικών και ορυχείων από τον αέρα. Ιδρύθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν αιματηρές επιθέσεις εναντίον της τουρκικής υπηρεσίας επιβολής του νόμου στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, η αμυντική βιομηχανία Assuva συμμετείχε στον εντοπισμό μεγάλου αριθμού χημικών ουσιών από μεγάλη απόσταση με τα drone που ανέπτυξε.

Η παρουσία ανθρώπων που χάθηκαν, ζουν ή είναι νεκροί, υποβρύχιες και εδαφικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που διεξήχθησαν υπό την ώθηση ανάλυσης βάθους έως 50 μέτρων για την Assuva.

Αυτές οι συσκευές μπορούν να εμφανίζουν υπόγεια από τον αέρα, να ανιχνεύουν αποθήκες, να προσδιορίζουν το προσωπικό στη δασική περιοχή και να προσδιορίζουν εάν υπάρχει σήραγγες ή υπόγειος χώρος με θερμικές κάμερες και αισθητήρες. 

Τα αεροσκάφη Assuva που υπηρετούν στην τουρκική επιβολή του νόμου, στην Κίνα, τη Σρι Λάνκα και τον ελληνικό στρατό είναι γνωστά ως το 15χρονο προϊόν έρευνας και ανάπτυξης του τουρκικού μηχανικού 25 ατόμων.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ