ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ERDOGAN - SARRAJ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργόού της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σαράτζ που έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Συγκρότημα στην Αγκυρα.



Ενώ συνεχίζονται οι επιτυχίες της νόμιμης κυβέρνησης GNA και του στρατού της Λιβύης σε συνεργασία με την Τουρκία στο πεδίο της άμυνας, ο Πρωθυπουργός της Λιβύης επισκέφθηκε την Τουρκία  όπου πραγματοποίησε  μια σημαντική συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν 

Στη συνάντηση αξιολογήθηκαν ξανά τα βήματα που γίνονται στο πλαίσιο του στόχου της Τουρκίας η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στη Λιβύη

Την ατζέντα των δυο ηγετών απασχολούν επίσης οι πιθανές εξελίξεις στο πεδίο της διπλωματίας μετά από την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών τις αρχές της εβδομάδας πως οι δύο πλευρές στη Λιβύη δέχτηκαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες για εκεχειρία.

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τον οδικό χάρτη που θα καθορίσει τις προσπάθειες για πολιτική λύση.

Ο στρατός της Λιβύης στις 25 Μαρτίου ξεκίνησε την Επιχείρηση Καταιγίδα Ειρήνης κατά των δυνάμεων του Χάφταρ που δεν τηρούν την εκεχειρία που επιτεύχθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου, με τις πρωτοβουλίες της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Συνεχίζεται η κίνηση του στρατού της Λιβύης οι οποίοι έκαναν τις δυνάμεις του Χάφταρ να υποχωρήσουν ραγδαία.


Η στήριξη της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, πέρασε σε μια νέα φάση μετά από την ανακατάληψη του ελέγχου όλων των συνόρων της πρωτεύουσας Τρίπολης σήμερα από τον στρατό της Λιβύης  GNA.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι υποστηρίζει τη Λιβύη και θα υπάρξει νέα συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, όσον αφορά τις εργασίες γεώτρησης. 

 Ο Ερντογάν προσθέτει ότι η ιστορία θα κρίνει εκείνους που υποστηρίζουν το Haftar.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία θα κινηθεί με τον Sarraj σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης της Λιβύης και της Τουρκίας θα είναι ακόμα πιο δυνατή από τώρα και στο εξής.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ