ΕΒΡΟΣ - ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Αυξημένη κινητικότητα παρουσιάζεται τις τελευταίες ώρες,  στην τουρκική πλευρά των συνόρων του Έβρου.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Radioevros.gr, από αξιόπιστες πηγές, οι αλλοδαποί φάνηκαν να φτάνουν με λεωφορεία προς την τουρκική πόλη της Ανδριανούπολης (Εντίρνε) και την Ιψάλα.

Οι συνοριοφύλακες και η αστυνομία έχουν ειδοποιηθεί.




Οι εκθέσεις σημειώνουν επίσης ότι ο αριθμός των "παράνομων μεταναστών"  φαίνεται να υπερβαίνει τους 6.000.




Οι πληροφορίες έρχονται εν μέσω «απειλών» από τις τουρκικές αρχές ενός "δεύτερου κύματος παράνομης μετανάστευσης"  στην Ελλάδα.

Τα νέα έχουν επίσης αναφερθεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. «Στην Edirne, το ταξίδι της ελπίδας και του ονείρου της Ευρώπης, έχει ξαναρχίσει με τους αλλοδαπούς που προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες στον ποταμό Έβρο», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων του IHA, μεταδίδοντας βίντεο με αλλοδαπούς που προσπαθούν να διασχίσουν τον ποταμό.

Τον Μάρτιο, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κοροναϊού, χιλιάδες αλλοδαποί συγκεντρώθηκαν στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο, προσπαθώντας να περάσουν στην Ελλάδα 
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, πολλοί από αυτούς συνεχίζουν να περνούν τα σύνορα του Εβρου, όπως γινόταν πάντα,  και έχουν κατακλύσει την περιοχή, κυκλοφορώντας μάλιστα ανεξέλεγκτα και εκτός δομών, προκαλώντας  καταστροφές στην περιοχή 



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ