29ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΑΝΤΙΦΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Ο Ελληνοαμερικανός αξιωματικός Shay Mikalonis υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση




Αστυνομικός του Λας Βέγκας Shay Mikalonis, φυλλάδιο LVPD
Ο Ελληνοαμερικανός αστυνομικός Shay Mikalonis δείχνει κάποια βελτίωση μετά από χειρουργική επέμβαση, αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι τη Δευτέρα το βράδυ στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη.

Σε δήλωση της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Αστυνομικής Ένωσης του Λας Βέγκας Steve Grammas είπε για τον Mikalonis, «Η αρτηριακή του πίεση βελτιώνεται. Είναι ακόμα ζωντανός και παλεύει. "

Ο Mikalonis ήταν μέρος ενός μεγάλου σώματος αστυνομικών του Λας Βέγκας που παρακολουθούσε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το θάνατο του George Floyd κοντά στο συγκρότημα Circus Circus τη Δευτέρα όταν διαδηλωτές άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς κοντά στα μεσάνυχτα.

Οι αστυνομικές αναφορές αναφέρουν ότι καθώς οι αστυνομικοί μπήκαν για να κάνουν συλλήψεις, ένας ένοπλος που στάθηκε απέναντι από την αστυνομία πυροβόλησε ένα μόνο πυροβολισμό, χτυπώντας το κεφάλι του Μικαλώνη.

Ο 29χρονος Mikalonis εργάζεται ως αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος του Λας Βέγκας για τέσσερα χρόνια. Η αρχική του ιατρική κατάσταση αναφέρθηκε ως «τάφος» καθώς τέθηκε σε υποστήριξη ζωής.

Ο φερόμενος σκοπευτής του, ο 20χρονος Edgar Samaniego, έκτοτε φυλακίστηκε για πολλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας δολοφονίας. Κατά τη διάρκεια της αρχικής εμφάνισης στο δικαστήριο, ο Samaniego στερήθηκε την εγγύηση.

Η ελληνοαμερικανική  ομογενειακή οργάνωση AHEPA έγραψε στο Facebook ότι ο Mikalonis είναι μέλος της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στο Λας Βέγκας.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ