Η ΚΙΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ POMPEO


Η Κίνα δήλωσε την Πέμπτη ότι υποστηρίζει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) προσπαθώντας να εντοπίσει την προέλευση της πανδημίας COVID-19 και κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Mike Pompeo ότι λέει ένα ψέμα μετά το άλλο στις επιθέσεις του στο Πεκίνο.


Ο ιός σκότωσε περισσότερους από 255.000 ανθρώπους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 70.000 στις ΗΠΑ, τη χώρα που πλήττεται περισσότερο, από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην κεντρική κινεζική πόλη Wuhan τον Δεκέμβριο.

Ο Πομπέο κατηγόρησε την Κίνα ότι απέκρυψε δείγματα ιών που είπε ότι χρειάζονταν για παγκόσμια έρευνα εμβολίων και ζήτησε διαφάνεια. Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι το COVID-19 προήλθε από μια αγορά πώλησης άγριων ζώων και πήδηξε από ζώα σε ανθρώπους, αλλά ο Πομπέο και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσαν ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι προήλθε από εργαστήριο, χωρίς να αναλυθούν.

Ο Πομπέο κατηγόρησε επίσης τον ΠΟΥ ότι ήταν πολύ αργός για να ανταποκριθεί στην ασθένεια και είπε ότι «πρέπει να απαιτήσει να διεξαχθεί έρευνα» στην Κίνα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Χούα Τσούνιινγκ, απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο την Πέμπτη, δήλωσε ότι η Κίνα υποστήριξε τις προσπάθειες του ΠΟΥ να διερευνήσει την προέλευση της πανδημίας.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί για συνεργασία με τον ΠΟΥ σε θέματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της προέλευσης», είπε. Αλλά επανέλαβε ένα χρονοδιάγραμμα ενδείξεων από τη Γαλλία, τη Σουηδία και τις ίδιες τις ΗΠΑ ότι ο ιός μπορεί να μην έχει εμφανιστεί στην Κίνα.

«Ενώ οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, γιατί ο Γραμματέας Πομπέο καταλήγει στο βιαστικό συμπέρασμα ότι ο ιός προήλθε από ένα εργαστήριο Wuhan; Πού είναι η απόδειξή του; Δείξτε μας την απόδειξη. Εάν δεν μπορεί να δείξει αποδεικτικά στοιχεία, τότε μπορεί ακόμα να βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας αυτών των αποδεικτικών στοιχείων. "

Ο ΠΟΥ προέτρεψε τις χώρες να διερευνήσουν τυχόν πρώιμες ύποπτες περιπτώσεις και κάλεσε προηγούμενα σχόλια σχετικά με μια πιθανή εργαστηριακή πηγή από τον Pompeo «κερδοσκοπικό».

Η Χούα είπε ότι ο Πομπέο είχε αντικρουστεί σε συνεντεύξεις για τον ιό. «Ο λόγος για τον οποίο έρχεται σε αντίφαση είναι επειδή κάνει πάντα ένα ψέμα για να καλύψει ένα άλλο ψέμα. Αυτό είναι ένα ανοιχτό μυστικό. "


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ