COVID19 - Η HΕΙLONGJIANG ΕΓΙΝΕ Η ΝΕΑ WUHAN


Το lockdown στη Wuhan της Κίνας τελειώνει, όμως ένα άλλο ξεκινά,  καθώς τη σκυτάλη παίρνει μια άλλη πόλη με ολοένα και αυξανόμενες τις  περιπτώσεις κοροναϊού 



Η κινεζική πόλη όπου ξέσπασε για πρώτη φορά η επιδημία του  κοραναϊού, η Γουχάν, σταμάτησε το lockdown των  δύο μηνών την Τετάρτη, αλλά μια βόρεια πόλη η Heilongjiang, άρχισε να περιορίζει την κυκλοφορία των κατοίκων της εν μέσω ανησυχιών για ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων στην ηπειρωτική Κίνα.

Η Κίνα σφράγισε τη Γουχάν, μια πόλη 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, στα τέλη Ιανουαρίου για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Πάνω από 50.000 άνθρωποι στο Γουχάν έπιασαν τον ιό και περισσότεροι από 2.500 από αυτούς πέθαναν, περίπου το 80% όλων των θανάτων στην Κίνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Οι περιορισμοί έχουν μειωθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι είδε μόλις τρεις νέες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις τις τελευταίες 21 ημέρες και μόνο δύο νέες μολύνσεις το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Αλλά ακόμη και όταν οι άνθρωποι φεύγουν από την πόλη, οι νέες εισαγόμενες περιπτώσεις στη βόρεια επαρχία Heilongjiang αυξήθηκαν σε ημερήσιο υψηλό των 25, τροφοδοτούμενο από τη συνεχιζόμενη εισροή μολυσμένων ταξιδιωτών που έφτασαν από τη Ρωσία, η οποία μοιράζεται τα χερσαία σύνορα με την επαρχία.

Η πόλη Suifenhe στο Heilongjiang περιόρισε την κυκλοφορία των πολιτών της την Τετάρτη με παρόμοιο τρόπο με εκείνο του Wuhan.

Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν στις κατοικίες τους και ένα άτομο από μια οικογένεια μπορεί να φύγει μία φορά κάθε τρεις ημέρες για να αγοράσει είδη πρώτης ανάγκης και πρέπει να επιστρέψει την ίδια ημέρα, δήλωσε το κρατικό CCTV.

Στην πόλη Jiaozhou στην ανατολική επαρχία Shandong, το επίπεδο κινδύνου είχε αυξηθεί από χαμηλό 1 σε μεσαίο 2, σύμφωνα με μια δημοσίευση σε μια επίσημη ιστοσελίδα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί.

Φεύγοντας από την Γουχάν

Περίπου 55.000 άνθρωποι αναμένεται να φύγουν από το Γουχάν με τρένο την Τετάρτη. Περισσότεροι από 10.000 ταξιδιώτες έχουν εγκαταλείψει την πόλη με αεροπλάνο, στο βαθμό που οι πτήσεις συνεχίζονται στο αεροδρόμιο Wuhan Tianhe. Οι πτήσεις προς το Πεκίνο και τις διεθνείς τοποθεσίες δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, πηγαίνω σπίτι σήμερα», είπε ο μετανάστης εργαζόμενος Liu Xiaomin στο Reuters καθώς στάθηκε με τις βαλίτσες της μέσα στο σιδηροδρομικό σταθμό Hankou του Wuhan, με προορισμό την πόλη Xiangyang.

Οι κάτοικοι της Γουχάν έχουν επίσης κληθεί να μην εγκαταλείψουν τη γειτονιά τους, την πόλη τους και ακόμη και την επαρχία, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο.

Οι άνθρωποι από τη Γουχάν που φθάνουν στην κινεζική πρωτεύουσα Πεκίνο θα πρέπει να υποβληθούν σε δύο γύρους δοκιμών για τον ιό.

Η Κίνα διατηρεί αυστηρά πρωτόκολλα διαλογής, ανησυχώντας για τυχόν επανεμφάνιση εσωτερικών μεταδόσεων λόγω φορέων ιών που δεν εμφανίζουν συμπτώματα και μολύνουν ταξιδιώτες που φτάνουν από το εξωτερικό.

Εισαγόμενοι φορείς

Οι ασυμπτωματικοί ασθενείς και οι εισαγόμενες λοιμώξεις έχουν γίνει το κύριο μέλημα της Κίνας.

Τα νέα κρούσματα της ηπειρωτικής Κίνας διπλασιάστηκαν σε 24 ώρες καθώς ο αριθμός των μολυσμένων ταξιδιωτών στο εξωτερικό αυξήθηκε και οι νέες ασυμπτωματικές λοιμώξεις υπερδιπλασιάστηκαν.

Τα νέα κρούσματα της ηπειρωτικής Κίνας διπλασιάστηκαν σε 24 ώρες καθώς ο αριθμός των μολυσμένων ταξιδιωτών από το εξωτερικό αυξήθηκε και οι νέες ασυμπτωματικές λοιμώξεις υπερδιπλασιάστηκαν.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν σε 62 την Τρίτη από 32 μερικές ημέρες νωρίτερα, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, το υψηλότερο από τις 25 Μαρτίου. Οι νέες εισαγόμενες λοιμώξεις αντιπροσώπευαν 59 από τις περιπτώσεις.

Ο αριθμός των νέων ασυμπτωματικών περιπτώσεων αυξήθηκε σε 137 από 30 ημέρες νωρίτερα, ανέφερε η αρχή υγείας την Τετάρτη, με τους εισερχόμενους ταξιδιώτες να αντιπροσωπεύουν 102 από τις τελευταίες παρτίδες.

Οι κινεζικές αρχές δεν μετρούν ασυμπτωματικά περιστατικά ως μέρος του αριθμού των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από κοροναϊό έως ότου οι ασθενείς εμφανίσουν συμπτώματα όπως πυρετό ή βήχα.

Από την Τρίτη, 1.095 ασυμπτωματικοί ασθενείς υποβλήθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση στην Κίνα, με 358 από αυτούς ταξιδιώτες που φτάνουν από το εξωτερικό.

Μείωση πτήσεων εξωτερικού

Για να εμποδίσει τις μολύνσεις έξω από τα σύνορά της, η Κίνα μείωσε τον αριθμό των διεθνών πτήσεων και αρνήθηκε την είσοδο σχεδόν σε όλους τους αλλοδαπούς. Ξεκίνησε επίσης να δοκιμάζει όλες τις διεθνείς αφίξεις για τον ιό αυτό το μήνα.

Ο έλεγχος των ταξιδιωτών που έφτασαν στην ενδοχώρα περιορίστηκε επίσης πρόσφατα.

Από την Τρίτη, ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 81.802, συμπεριλαμβανομένων 3.333 θανάτων, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ