ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ


Ο αγώνας μεταξύ των ερευνητών για την ανάπτυξη εμβολίων κοροναϊού κορυφώνεται καθώς η θανατηφόρα ασθένεια δεν δείχνει σημάδια διακοπής. Μία εταιρεία που εδρεύει στη Ρώμη ισχυρίστηκε την Τρίτη (5 Μαΐου 2020) ότι βρήκαν τα αντισώματα που εξουδετερώνουν τον κοροναϊό και στα ανθρώπινα κύτταρα και όχι μόνο σε εργαστηριακά ποντίκια.


Οι Ιταλοί ισχυρίζονται ότι έχουν το πρώτο εμβόλιο κορανοϊού στον κόσμο που λειτουργεί στον άνθρωπο, όπως ανέφερε η Science Times την Τρίτη, αλλά θα λειτουργούσε; Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν εξουδετερώσει τον ιό σε ανθρώπινα κύτταρα και όχι μόνο σε ποντίκια εργαστηρίου

"Σύμφωνα με τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο Spallanzani της μολυσματικής νόσου της Ρώμης, ένα ιταλικό εμβόλιο κοροναϊού έχει αντισώματα που δημιουργούνται σε ποντίκια που λειτουργούν και στα ανθρώπινα κύτταρα", ανέφερε η έκθεση.

 Το Lazzaro Spallanzani ήταν το πρώτο ερευνητικό κέντρο στην Ευρώπη που απομόνωσε τη γονιδιωματική αλληλουχία του COVID-19.

Ο Luigi Aurisicchio, Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής φαρμακευτικής εταιρείας Takis, δήλωσε στην ANSA ότι οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο Spallanzani της μολυσματικής νόσου της Ρώμης, έδειξαν για πρώτη φορά στον κόσμο ότι ένα υποψήφιο εμβόλιο έχει εξουδετερώσει τον ιό στα ανθρώπινα κύτταρα.

Ισχυρίστηκε ότι είναι στο πιο προηγμένο στάδιο δοκιμών ενός υποψήφιου εμβολίου που δημιουργήθηκε στην Ιταλία. Είπε ότι αναμένονται δοκιμές σε ανθρώπους μετά από αυτό το καλοκαίρι.
Εάν οι αναφορές είναι αληθείς (όπως δηλώνει αυτός ο ισχυρισμός), θα ήταν η πρώτη από τότε που ξεκίνησε ο παγκόσμιος αγώνας για εμβόλιο κοροναϊού.

Ο Aurisicchio ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία Takis ερευνά τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογικές πλατφόρμες με μια αμερικανική εταιρεία ναρκωτικών, τη  LineaRx.

Είπε ότι η εταιρεία εργάζεται επί του παρόντος με μια ιταλική και καινοτόμο τεχνολογία, δοκιμασμένη στην Ιταλία, η οποία θα είναι διαθέσιμη για όλους μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμή.

Για να επιτύχει αυτό, ωστόσο, χρειάζονται την υποστήριξη όχι μόνο από την κυβέρνησή τους, αλλά και από διεθνή ιδρύματα και εταίρους που μπορεί να θέλουν να τείνουν χείρα βοηθείας για να επιταχύνουν τη διαδικασία.

"Δεν πρόκειται για διαγωνισμό. Εάν ενώσουμε τις δυνάμεις και τις δεξιότητές μας μαζί, μπορούμε όλοι να κερδίσουμε ενάντια στον κοραναϊό", ανέφερε ο Aurisicchio.


Αν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απολύσει τον Anthony Fauci, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, ο οποίος είναι ηγετικό μέλος της ειδικής ομάδας του Λευκού Οίκου, οι Ιταλοί είπαν ότι θα τον προσλάβουν.

Την Τρίτη, η AP ανέφερε ότι ο Fauci είχε προσκληθεί να εργαστεί σε ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της Ιταλίας.

Ο Δρ Ο Giuseppe Ippolito, επιστημονικός διευθυντής του νοσοκομείου Lazzaro Spallanzani στη Ρώμη, δήλωσε στο AP ότι η γνώση του Fauci για τις μολυσματικές ασθένειες ήταν απαράμιλλη.

"Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να έχει γράψει την ιστορία της ιατρικής και των μολυσματικών ασθενειών όπως ο Tony Fauci", δήλωσε ο Ippolito στο AP. "Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να μπόρεσε να γράψει και να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά των μολυσματικών ασθενειών."


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ