Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΚΡΙΔΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ


Πρωτοφανής εισβολή ακρίδων στην Αφρική απειλεί με  μεγάλες κρίσεις πείνας και ξηρασίας ολόκληρη τη μαύρη ήπειρο



   
Η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam επεσήμανε ότι τα σμήνη ακρίδας που αναμένεται να εκκολαφθούν τον Ιούνιο, όταν αρχίζουν οι συγκομιδές , μπορεί να είναι 400 φορές μεγαλύτερες από την αρχική.

 
 
Στη δήλωση, η οποία επεσήμανε ότι οι καταρρακτώδεις βροχές που προκλήθηκαν από την κλιματική αλλαγή στην Ανατολική Αφρική αποτελούν το τέλειο περιβάλλον για την αναπαραγωγή των ακρίδων, υπενθυμίστηκε ότι η τρέχουσα καταστροφή ακρίδα ήταν η μεγαλύτερη τα τελευταία 70 χρόνια, προκαλώντας ζημιές σε χιλιάδες εκτάρια γης στη Σομαλία, την Αιθιοπία και την Κένυα.


   
Στη δήλωση, επισημάνθηκε ότι οι περιορισμοί στην καταπολέμηση της επιδημίας του κορανοϊού (Kovid-19) επηρεάζουν επίσης την καταπολέμηση των ακρίδων  «Οι πλημμύρες και τα νέα κύματα ακρίδας θα οδηγήσουν σε αυξημένη έλλειψη τροφίμων στην περιοχή όπου περισσότερα από 33 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρή τροφική ανασφάλεια».

Η Oxfam κάλεσε τους διεθνείς χορηγούς να «υποστηρίξουν τις κυβερνήσεις».


  
Τα κοπάδια ακρίδας, που βλάπτουν τα χωράφια στην Ανατολική Αφρική και τη Μέση Ανατολή για μήνες, μπορούν να ταξιδεύουν 150 χιλιόμετρα κάθε μέρα.
   

Οι 40-80 εκατομμύρια ακρίδες σε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο μπορούν να καταναλώνουν αρκετό φαγητό για 35 χιλιάδες ανθρώπους σε μία μόνο ημέρα.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ