ΥΠΕΘΑ - "ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"


"Ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις"  δηλώνει το ΥΠΕΘΑ ενώ ο Νίκος Δένδιας χαρακτηρίζει fake news όλα τα σχετικά δημοσιεύματα



Μέσω μίας σύντομης ανακοίνωσης που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή τα τεκταινόμενα στον Έβρο, διευκρινίζει πως δεν υπήρξε πότε κατάληψη ελληνικού εδάφους από ξένες δυνάμεις.  




"Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις", σημείωσε χαρακτηριστικά το ΥΕΘΑ. "Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσες στην περιοχή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή τους", συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, υπογράμμισε ότι "καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος" στον Έβρο κι έκανε λόγο για "διασπορά fake news". «Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.  




"Είναι ντροπή να υιοθετεί κάποιος fake news και να ισχυρίζεται ότι έχει καταληφθεί έδαφος της χώρας του από ξένη δύναμη. Η γελοιότητα συμπορεύεται με την ανευθυνότητα" σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ