ΕΒΡΟΣ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ


Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες, τουρκική κατάληψη τμήματος ελληνικού εδάφους στον Εβρο στην περιοχή των Φερών,  από την τουρκική στρατοχωροφυλακή



Στο σημείο που είναι γνωστό ως Μελισοκομείο, έχουν αναπτυχθεί πάνοπολοι  άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν στρατοπεδεύσει στον θήλακα και ενισχύουν συνεχώς την παρουσία τους.

Οι τουρκικές δυνάμεις έκαναν αποψίλωση του εδάφους και αρνούνται να μπουν σε συζήτηση με τις ελληνικές δυνάμεις για την επίλυση της συνοριακής διαφοράς

Αρχικά εμφανίστηκαν γύρω στα 10 άτομα τα οποία είχαν τοποθετήσει σκηνή εντός του τουρκικού εδάφους. Το Armyvoice.gr  είχε εξασφαλίσει μάλιστα και φωτογραφία από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας τους εκεί.

Στη συνέχεια όμως οι δυνάμεις αυτές άρχισαν να ενισχύονται φθάνοντας τα 35+ άτομα, τα οποία βρίσκονται πλέον εντός ελληνικού εδάφους, στο οποίο έχουν προχωρήσει σε αποψίλωση, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Το σημείο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες με τον χάρτη,είναι ένας από τους πολλούς θήλακες που σχηματίζει ο ποταμός, έκτασης περίπου 16 στρεμμάτων και ο οποίος  είναι χαρακτηρισμένο  και επίσημα ως ελληνικό έδαφος.
Η Τουρκία ωστόσο αιφνιδιαστικά άρχισε να αμφοσβητεί ότι είναι ελληνικό και φαίνεται ότι αποφάσισε να το διεκδικήσει, με de facto κατάληψή του. 


Το τελευταίο διάστημα, στελέχη της ελληνικής γεωγραφικής υπηρεσίας Στρατού επισκέφθηκαν την περιοχή για να μελετήσουν που θα στηθούν οι πάσαλοι για την επέκταση του φράγματος στον Έβρο.
Ομως λίγο αργότερα κατέφθασαν και από την τουρκική πλευρά στελέχη της αντίστοιχης γεωγραφικής υπηρεσίας, λέγοντας ότι θα στήσουν κι αυτοί ανάλογο φράχτη. Μόνο που όπως φαίνεται ο σκοπός τους είναι να κλείσουν τον ελληνικό θήλακα και να αφαιρέσουν αυτό το κομμάτι της γης από την ελληνική πλευρά.




Για την κατάληψη  του ελληνικού εδάφους από την Τουρκία στον νότιο Εβρο, ο κ. Δένδιας ε μία πρωτοφανή δήλωση είπε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού», ευχόμενος «να πάμε σε μια συνεννόηση», ενώ σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο αναφορικά με την κατάληψη ελληνικού εδάφους από Τούρκους στρατοχωροφύλακες, ανέφερε πως «δεν θέλει να δημιουργεί εντάσεις για μερικές δεκάδες μέτρα».




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ