SOZCU - Η ΚΡΗΤΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η προπαγάνδα της Τουρκίας που έχει σαν στόχο την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και οι αλλεπάλληλες εξωπραγματικές διεκδικήσεις από  την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο...



Πρόσφατα η τουρκική εφημερίδα Sozcu δημοσίευσε ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι μόνο ένα μικρό κομμάτι της νήσου Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο ανήκει στην Οθωμανική Αυτοκρατορία που σημείωσε κατάρρευση το 1920 και επομένως στη δημοκρατία της σύγχρονης Τουρκίας.

"Οπουδήποτε στη Συνθήκη του Λονδίνου είναι αποφασισμένη η Κρήτη να χορηγηθεί στην Ελλάδα", λέει ο Sozcu προσθέτοντας ότι "μόνο το 1/4 της Κρήτης δίνεται στην Ελλάδα, ενώ τα 14 νησιά και οι βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία". και συνεχίζει

"Πουθενά στη Συνθήκη της Αθήνας δεν αναφέρεται η εγκατάλειψη της Κρήτης, η οποία δίνεται ή δεσμεύεται στην Ελλάδα. Η Συνθήκη της Λωζάνης, που υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923, αναφέρει ότι μόνο το 1/4 της Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα ".

"Η Ελλάδα σήμερα κατέχει τα υπόλοιπα 3/4 της Κρήτης καθώς και τα παρακείμενα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες.

"Θα πρέπει να τα παραδώσουν απευθείας στην Τουρκία και να απομακρύνουν τις στρατιωτικές μονάδες, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τους πυραύλους S-300 που έχουν εγκατασταθεί εκεί παράνομα από το 1999", λέει ο Sozcu στους Έλληνες. και ελπίζει ότι θα βρει την απήχηση ανάμεσα στις μάζες των αναγνωστών του που δεν έχουν ιστορικές γνώσεις.

Η οθωμανική κατοχή της Κρήτης διήρκεσε από το 1669 έως το 1896.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ