COVID19 - 30 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ



Συναγερμός σήμανε σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι μετά από πληροφορίες για δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.


Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας. Στην ιδιωτική κλινική είχε σημάνει συναγερμός καθώς ένας ασθενής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα κρούσματα καταγράφηκαν έπειτα από ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε σε ασθενή, θετικό στον ιό ο οποίος είχε πάει για αιμοκάθαρση την προηγούμενη εβδομάδα στην εν λόγω κλινική και στη συνέχεια παρουσίασε  πυρετό με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου έγινε το τεστ και βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Στη συνέχεια, μετά από ιχνηλάτηση στις επαφές του άνδρα, αρκετοί ασθενείς και μέλη του προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στον φονικό ιό.

Μιλώντας στο MEGA ο Διοικητικός Διεθυντής Κλινικής «Ταξιάρχης» Περιστερίου, Αλέξανδρος Κοκκινάκης, περιέγραψε το πως έγινε η εξάπλωση του ιού στην κλινική, ενώ είπε πως αναλυτικά στοιχεία θα δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης.

Ο κ. Κοκκινάκης ανέφερε συγκεκριμένα πως: «Τη Δευτέρα του Πάσχα ήρθε με πυρετό και έπειτα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς, στο Θριάσιο λόγω πυρετού κι έκτοτε ανέλαβε ο ΕΟΔΥ.

Μέσα στην κλινική δεν μπήκε, είχαμε πάρει μέτρα προφύλαξης.  Το θέμα είναι, μήπως είχε τον ιό, πριν την Δευτέρα του Πάσχα.

Ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Γιώργος Μόσιος ανέφερε πως με το που μαθεύτηκε η είδηση, «επί τόπου κλήθηκε ο ΕΟΔΥ, και έγινε ο απαραίτητος έλεγχος στο προσωπικό της κλινικής απο τους οποίους κάποιοι εργαζόμενοι βρέθηκαν  θετικοί, αλλά και στους νοσηλευόμενους» 

«Πάρθηκαν μέτρα, τα οποία θα ανακοινώσει ο κ. Τσιόδρας. Απαγορεύονται οι επισκέψεις και έχουν απαγορευτεί οι εισαγωγές. Είναι λίγοι αυτοί που νοσηλεύονται, ο αριθμός τους είναι μονοψήφιος» ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι «βρέθηκαν κάποιοι θετικοί εργαζόμενοι, που σαφώς θα απομακρυνθούν από την εργασία τους, με τις απαραίτητες οδηγίες».


Ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου για θέματα υγείας, Γιώργος Μπεκιάρης δήλωσε  «είμαστε σε αναστάτωση. Υπάρχουν κρούσματα στην κλινική. Επί τόπου πήγαν στο σημείο ο κ. Χαρδαλιάς και ο κύριος Τσιόδρας με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν για πάνω από δύο κρούσματα θετικά στον ιό».


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ