ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΣ Ο BORIS JOHNSON

Στην εντατική διασωληνωμένος βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson από το βράδυ της Δευτέρας


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε στην εντατική τη Δευτέρα, μετά από μια ανησυχητική επιδείνωση στη 10ήμερη μάχη του με τον κοροναϊό και τα πιο ανησυχητικά στοιχεία για το πώς ο ιός απειλούσε το βρετανικό πολιτικό 

Η κατάσταση προκάλεσε ανησυχία στη νέα κυβέρνηση , ενώ όλοι ήταν σε επαγρύπνηση το βράδυ της Δευτέρας, ελπίζοντας για το καλύτερο και βιώνοντας μαζί τα τρομακτικά μυστήρια αυτής της ασθένειας.

Σε μια ένδειξη για το πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση, η Downing Street δήλωσε σε δήλωσή της τη Δευτέρα ότι ο κ. Johnson ζήτησε από τον ξένο γραμματέα Dominic Raab να τον αναπληρώσει "όπου χρειάζεται". 

Η λίρα υποχώρησε έναντι του δολαρίου, αφού οι επενδυτές αντέδρασαν στις ειδήσεις.


Αφού σημείωσε νωρίτερα ότι ο πρωθυπουργός έλαβε ακόμη επίσημα έγγραφα, οι βοηθοί του κ. Johnson είπαν ότι είχε μετακινηθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε περίπτωση που χρειαζόταν έναν αναπνευστήρα για να βοηθήσει την αποκατάστασή του. 

Ο πρωθυπουργός παραμένει συνειδητός, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Για τον 55χρονο Β. Johnson,  ήταν μια ιδιαίτερα σκληρή μεταστροφή. Μόλις πριν από τέσσερις μήνες δημιούργησε τη μεγαλύτερη νίκη του Συντηρητικού Κόμματος από την εποχή της Margaret Thatcher το 1987. Εδωσε την υπόσχεσή του να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έθεσε σε κίνηση ένα φιλόδοξο οικονομικό πρόγραμμα για να μεταμορφώσει τη διχοτομημένη χώρα του.


Τώρα, ο κ. Johnson, ένα πολιτικό φαινόμενο του οποίου η καριέρα είχε πάντα μια ταχύτατη ποιότητα, βρίσκεται σε μια εξουθενωτική μάχη μετά τη αντιμετώπιση ενός ιού που είχε αρχικά υποτιμήσει.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ