ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ "ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ" ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ


Παρέμβαση του εισαγγελέα για ποινικές ευθύνες στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι μετά την επιβεβαίωση τουλάχιστον 30 κρουσμάτων κορονοϊού 


Στον εισαγγελέα αναμένεται να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι μετά τον εντοπισμό 28 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, μετά τη διάγνωση νεφροπαθή που έκανε αιμοκάθαρση στην κλινική με Covid-19. 
Σύμφωνα με πληροφορίες και ένας ασθενής που κατέληξε τις τελευταίες ώρες συνδέεται με την κλινική.

Σοβαρές αμέλειες φαίνεται πως καταγράφονται στην περίπτωση της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι. Μάλιστα, νεότερες πληροφορίες θέλουν έναν από τους ασθενείς που κατέληξε τις τελευταίες ώρες σε νοσοκομείο της Αττικής να συνδέεται με την εν λόγω κλινική.

Χαρδαλιάς: Θα ελεγχθούν ποινικά και πειθαρχικά

«Σε δομή υγείας των δυτικών προαστίων είχαμε περίπου 28 κρούσματα, εκ των οποίων 11 ήταν εργαζόμενοι. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα και έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος επιστημονικός και διοικητικός και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να διαφυλαχθεί η υγεία των τροφίμων. Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά, προειδοποίησε ο κ.Χαρδαλιάς.

Καλούμε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να τηρούν κάθε πρωτόκολλο, σημείωσε.

Συναγερμός σήμανε όταν αιμοκαθαιρόμενος από την κλινική μεταφέρθηκε αρχικά στο Θριάσιο, εμπύρετος στις 20 Απριλίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Την επομένη ο άνδρας μεταφέρθηκε στο ΝΙΜΤΣ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο νεφροπαθής είχε μεταβεί πριν πάει στο Θριάσιο, στην ιδιωτική κλινική και είχε υποβληθεί σε αιμοκάθαρση τη Μ. Τρίτη, παρότι  ήταν εμπύρετος. Μετέβη εκ νέου δύο ημέρες μετά, τη Μ. Πέμπτη και ξανά το Μ. Σάββατο και ενώ ο πυρετός επέμενε.

Συνολικά, έχουν ληφθεί 101 δείγματα από ασθενείς και προσωπικό της ιδιωτικής κλινικής για εξέταση και μέχρι στιγμής έχουν βγει θετικά, σύμφωνα και με τον κ. Χαρδαλιά, θετικοί στον κορονοϊό είναι 13 αιμοκαθαιρόμενοι, 11 εργαζόμενοι, ενώ υπήρξαν και 4 άτομα που είχαν διαγνωστεί από την κλινική τις προηγούμενες ημέρες.

Παράλληλα, έχουν κληθεί και εξωτερικοί συνεργάτες για εξέταση. Σύμφωνα με το news4health.gr, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν, πάντως, για τέτοιου είδους περιπτώσεις αμέλειας ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς.

Την κλινική επισκέφθηκαν σήμερα ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σ. Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, N. Χαρδαλιάς.

Τσιόδρας: Ο ιός μεταδίδεται ιδίως σε δομές υγείας
«Ο ιός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται και ιδίως στις δομές υγείας. Στεναχωρούμαι να λέω ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις. Σε 2 περιπτώσεις που δεν υπήρχε αυξημένη επαγρύπνηση από υγειονομικούς έγινε το κακό. Η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικη για όσους προσέχουν», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι στην Ελλάδα καταγράφονται:

55 νέα κρούσματα - τα περισσότερα αφορούν υγειονομικές δομές - συνολικά 2.463 - 56% άνδρες.
564 σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό, 1131 με ήδη γνωστό κρούσμα
52 διασωληνωμένοι - 66 έτη μέση ηλικία
57 εξήλθαν από νοσοκομεία
4 νέοι θάνατοι σήμερα - 125 συνολικά στην Ελλάδα, 33 ήταν γυναίκες - 90,4% με υποκείμενα νοσήματα
59.241 έλεγχοι δειγμάτων έχουν γίνει.
Ο ιός αυτός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. Επισήμανε ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, τόνισε ο ίδιος.


Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους, υπογράμμισε ο ίδιος.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ