Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ

Τα αυστηρά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό, εξαφάνισαν το φετινό Ορθόδοξο Πάσχα, αφού οι λειτουργίες έγιναν κεκλεισμένων των θυρών ενώ σίγησαν για πρώτη φορά, ακόμα και οι καμπάνες των εκκλησιών... Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το Ραμαζάνι των μουσουλμάνων όπου τα μεγάφωνα απλώς... "χαμηλώνουν" ενώ δημιουργήθηκε και ειδική άδεια για τα νυχτερινά "νταούλια"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  Χαρδαλιά σε ισχύ παραμένει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την απαγόρευση λειτουργίας λατρευτικών χώρων όλων των δογμάτων, ανεξαρτήτως θρησκείας. Η ΚΥΑ αφορά όλα τα δόγματα, όλες τις θρησκείες και τις πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές" όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Και αναφερόμενος στο Ραμαζάνι πρόσθεσε: "Κατα συνέπεια και για το Ραμαζάνι η λειτουργία των λατρευτικών χώρων επιτρέπεται μόνο κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία θρησκευτικού λειτουργού και του απαιτούμενου βοηθητικού προσωπικού. Συνολικά επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα. Αγαπητοί συμπολίτες μας μουσουλμάνοι, θα πρέπει να προσευχηθείτε από το σπίτι σας. Τα τζαμιά θα είναι κλειστά για το κοινό".

Το Ραμαζάνι λοιπόν ξεκίνησε, και μαζί και οι προετοιμασίες των μουσουλμάνων για τον εορτασμό του.  

Στην Ροδόπη, μια περιοχή με πλειοψηφικό το μουσουλμανικό στοιχείο, τυπώθηκε ήδη και ειδικός κανονισμός μετακίνησης 

Το έντυπο μάλιστα κοινοποίησε  o  κ. Ερντέμ Χουσεΐν  επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Αρριανών-Ροδόπης, με δημοσίευση στον προσωπικό  λογαριασμό του στο Facebook λέγοντας :  «… για να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα οι νέοι μας που θα βαράνε το νταούλι στο ιφτάρ και στο σαχούρ, θα πρέπει κάθε βράδυ  να συμπληρώνουν το παρακάτω έγγραφο και να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους». Σημειώνει μάλιστα πως «Το νταούλι θα παίζεται κανονικά κάθε βράδυ στο ιφτάρ και στο σατούρ, όπως συνέβαινε τα παλιά χρόνια».




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ