ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Ανοιχτό θα παραμείνει το Εθνικό Τυπογραφείο κατά τις ημέρες των αργιών του Πάσχα σε μια πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης με αφορμή την εφαρμογή επικείμενων αυστηρότατων περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού και εν όψη του εορτασμού του Πάσχα.



Όπως αποκαλύπτει το flash.gr, την περασμένη Τρίτη 31 Μαρτίου η κυβέρνηση δημοσίευσε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ΦΕΚ με το οποίο εγκρίνει την λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και προδιαθέτει αναλόγως των εξελίξεων να παρθούν αποφάσεις νέων μέτρων ακόμα και καθολικής απαγόρευσης, όποτε αυτό κι αν χρειαστεί.




Με δηλώσεις του χθες βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Open o κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν  φρένο στις καταχρήσεις και στην αλόγιστη χρήση SMS στο 13033 και όχι να περιορίσουν περαιτέρω τους συνεπείς πολίτες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ησυντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αγκαλιάσει αυτά τα δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορονοϊού».
«Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αρραγής γραμμή του «Μένουμε σπίτι» έχει σπάσει. Όσο πλησιάζουμε στην Κυριακή του Πάσχα το πρόβλημα φουντώνει και η απειλή της διασποράς του κορονοϊού μέσω κύματος εορταστικού συγχρωτισμού επανέρχεται.
Σε αυτό συνετέλεσαν οι εξής παράγοντες:

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών. 

Οι ημέρες ηλιοφάνειας και η άνοδος της θερμοκρασίας, συναντά την κόπωση ενός και πλέον μήνα εγκλεισμού στο σπίτι με κάποιους από τους  πολίτες ασφυκτιούν. Ήδη στο υπουργείο ψηφιακής πολιτικής παρατηρείται αύξηση της χρήσης του κωδικού 6 στα SMS για σωματική άσκηση.

Η δύναμη της παράδοσης και της συνήθειας. 

Η συζήτηση για τον πασχαλινό οβελία και αν αυτός θα σουβλιστεί ή ψηθεί στο φούρνο έχει ξεκινήσει ακόμα και στο press room της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Το «Πάσχα στο χωριό μου» σε μία χώρα όπου σχεδόν τα 7/10 του πληθυσμού της ζει σε δύο μεγάλες πόλεις είναι τεράστιο θέμα στο μυαλό χιλιάδων πολιτών και συνήθεια δεκαετιών.Οι παλινωδίες στον χώρο της εκκλησίας. Παρά τη νηφάλια παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου πολλοί μητροπολίτες το γυρίζουν στο αντάρτικο ενώ και το «θα ανάβουν και ένα κερί παρεμπιπτόντως» σε αποστροφή του λόγου του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν είναι ακριβώς στη γραμμή Χαρδαλιά που σχεδόν κάθε απόγευμα μιλάει για κλειστές εκκλησίες και Πάσχα στο σπίτι.

Οι ανοικτές παραδοσιακές αγορές η Ανάσταση και η Λαμπρή

-Το έθιμο της προσέλευσης στα κοιμητήρια την Μεγάλη Παρασκευή
– Το πιθανό μαζικό προσκύνημα  των Επιταφίων τη Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα ( εφόσον η εκκλησία ανακοίνωσε ότι θα είναι ανοιχτοί 13:00 με 17.00
– το βράδυ της Ανάστασης και το θέμα της μεταλαμπάδευσης του Αγίου Φωτός
– Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα με το αρνί, που μαζεύει παρέες σε αυλές πιλοτές κλπ έστω και υποτίθεται ιδιωτικά.

Για όλα αυτά η κυβέρνηση ήδη μελετά και οργανώνει ως ακραίο και αναγκαίο κακό ένα σχέδιο πιθανώς καθολικής απαγόρευσης από τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα προκειμένου να μην χυθεί η καρδάρα με το γάλα προσπάθειας που έχει γίνει έως τώρα. Όπως μάλιστα είχε αποκαλύψει από τις 2 Απριλίου το flash.gr προκειμένου μια τέτοια ή παρεμφερής απόφαση να εκδοθεί και σε ΦΕΚ, για πρώτη φορά στην ιστορία, το εθνικό τυπογραφείο θα παραμείνει ανοιχτό Μεγάλη Παρασκευή Μεγάλο Σάββατο αλλά ακόμα και Κυριακή του Πάσχα.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ