ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Νέα μέτρα απαγόρευσης ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως και για το ενδεχόμενο της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, για τις του Πάσχα προκειμένου όπως λέει να μην παρατηρηθούν φαινόμενα μαζικής εξόδου ή συναθροίσεως των πολιτών.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open o κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση, και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι οι σχετικές ανακοινώσεις, «είναι ένα θέμα των επόμενων 2-3 ημερών το πολύ».

Ποιό είναι το σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση  

Αν η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει, την Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα στις 18:00 ο Νίκος Χαρδαλιάς πιθανώς να ανακοινώσει την καθολική απαγόρευση για τρεις μέρες από τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα.

Ελάχιστες θα είναι οι εξαιρέσεις όπως για παράδειγμα όσων έχουν κατοικίδια ζώα ή πρέπει να μεταβούν σε φαρμακεία αλλά πέραν τούτων ουδεμία μετακίνηση θα επιτρέπεται.


Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με πληροφορίες απεύχεται να φτάσει σε αυτήν την πολύ δύσκολη θέση αλλά δεν το αποκλείει. Μια τέτοια απόφαση θα ενεργοποιηθεί καθαρά από την στάση ημών των πολιτών. 



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ