BILL GATES - ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΧΙ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


"Ωρα για συνεργασία και όχι βιαστικές καταγγελίες" δηλώνει ο  Bill Gates  σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, και τονίζει ότι :


- Η Κίνα έχει καταστήσει όλα τα δεδομένα προσβάσιμα

- Η Κίνα δεν είναι πλέον πηγή εξάπλωσης της λοίμωξης και το να την δείχνουμε με το δάκτυλο δεν είναι εποικοδομητική προσέγγιση

- η περικοπή των συνεισφορών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να γίνει κατανοητή


"Οι Κινέζοι έχουν καταστήσει όλα τα δεδομένα προσβάσιμα", δήλωσε ο Γκέιτς, ενώ επαινεί τη χώρα για τη συμβολή της στην παγκόσμια έρευνα για την αντιμετώπιση του  κοροναϊού, καθώς και για την αποφυγή διαταραχής της αγοράς ιατρικών προμηθειών.

Η Κίνα "δεν είναι πλέον πηγή εξάπλωσης της λοίμωξης" και το να την δείχνουμε με το δάχτυλο δεν είναι εποικοδομητική προσέγγιση, πρόσθεσε.

"Η οικονομία μας βρίσκεται σε ακινησία, ο κόσμος υποφέρει - η προτεραιότητα πρέπει να φέρει τη συνεργασία."

"Δεν είχαμε καμία διαταραχή στην αγορά κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας για ιατρικά συστατικά! Η Κίνα είναι στην πραγματικότητα ο πιο αξιόπιστος προμηθευτής αυτών των συστατικών σε σύγκριση με τις δυτικές χώρες, οι οποίες δεν έχουν ανταποκριθεί τόσο γρήγορα στην κρίση", είπε.

Στις 14 Απριλίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Γκέιτς είπε ότι η περικοπή των συνεισφορών στον ΠΟΥ αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να γίνει κατανοητή, επισημαίνοντας τον ισχυρό δεσμό μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του παγκόσμιου οργανισμού υγείας.


"Αν κοιτάξετε την τρέχουσα σύνθεση του ΠΟΥ, θα δείτε ότι το ποσοστό των ατόμων που εργάζονται στον ΠΟΥ που εργάζονται ή έχουν απασχοληθεί από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΗΠΑ) είναι πολύ υψηλό. Αυτό είναι ένα καλό πράγμα, επειδή το CDC υπήρξε ιστορικά ένας πολύ αποτελεσματικός οργανισμός, ο οποίος έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη της ευλογιάς και στην προσπάθεια κατά της πολιομυελίτιδας. Επομένως, δεν καταλαβαίνω γιατί η μείωση της αμερικανικής συνεισφοράς στον ΠΟΥ είναι σήμερα σημαντική, εν μέσω μιας πανδημίας », είπε.

"Θα έρθει ο καιρός για να αξιολογήσουμε όλες τις απαντήσεις μας. Είμαι βέβαιος ότι θα δούμε ότι ο ΠΟΥ θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί ορισμένα πράγματα διαφορετικά. Αλλά η ιδέα ότι θα είχε διαστρεβλώσει την πραγματικότητα προς όφελος μιας χώρας δεν είναι σωστή", δήλωσε ο Γκέιτς .

Όταν ρωτήθηκε για "τις παγίδες της παγκοσμιοποίησης και τους κινδύνους της υπερβολικής εξάρτησης από την Κίνα για ορισμένα στρατηγικά προϊόντα όπως τα φάρμακα", ο Γκέιτς προειδοποίησε να μην "χρησιμοποιήσει την πανδημία για να προωθήσει τις ξενοφοβικές απόψεις".

"Η ιδέα ότι οποιαδήποτε μικρή πόλη πρόκειται να αρχίσει να κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της! ... Χρειαζόμαστε γεγονότα για να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Ποια προϊόντα έχουν εξαφανιστεί παγκοσμίως λόγω της κρίσης; Στο Ίδρυμα Gates, εστιάζουμε στην πανδημία και τη συνεργασία, όχι σε πολιτικές αντιδράσεις ", πρόσθεσε. 


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ