ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Τη στιγμή που η πανδημία έχει γονατίσει την αγορά εργασίας, κάποιοι εργοδότες βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να εκμεταλευτούν  τους εργαζόμενούς τους απαιτώντας να πάρουν εκείνοι τα 800 ευρώ που προορίζονται για τους εργαζόμενους...

Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς ο οποίος βρίσκεται σε συννενόηση με τις αρμόδιες αρχές για το θέμα

Παράλληλα πυκνώνουν και οι τηλεφωνικές καταγγελίες που δέχεται το Εργατικό Κέντρο για απολύσεις και άδειες... άνευ αποδοχών, εν μέσω  της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

“Πράγματι, έχουμε καταγγελίες για απολύσεις. Εμείς προειδοποιούμε ότι θα τεθούν άκυρες ως καταχρηστικές” διατρανώνει ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.

“Καλούμε τους εργαζόμενους να μην διστάσουν και να απευθυνθούν σε εμάς, για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Απαντάμε σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε απορία τους” υπογραμμίζει.

Ο κ. Βοργιάς χαρακτηρίζει “ανήθικες” τις πρακτικές ορισμένων εργοδοτών, οι οποίοι μοιράζουν άδειες άνευ αποδοχών στο προσωπικό τους: “Δεν είναι δυνατόν να εκβιάζεται ένας εργαζόμενος σε αυτή τη δύσκολη φάση, όπου κάποιοι προσπαθούν να του επιβάλλουν να μείνει ανασφάλιστος και χωρίς εισόδημα!”.


Η κοινωνία μας, συνολικά, βιώνει μία πολύ άσχημη κατάσταση. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ζητά “σοβαρότητα από όλες τις πλευρές αλλά και επιπλέον ρυθμίσεις εκ μέρους της κυβέρνησης”.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ