ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο LI WENLIANG

Πώς εμφανίστηκε ο κοροναϊός; Η πηγή του κοροναϊού, που ξεκίνησε στην Κίνα και εξαπλώθηκε με τη μορφή πανδημίας σε όλο τον κόσμο, είναι θέμα περιέργειας και σεναρίων συνωμοσίας για πολλούς... "Πότε εντοπίστηκε η πρώτη περίπτωση;" "Πότε εμφανίστηκε ο κοροναϊός;"Πώς εντοπίστηκε η πρώτη περίπτωση του κοροναϊού; "Ποιος είναι ο Li Wenliang που πέθανε λόγω του ιού που είχε από τον ασθενή του.;


Ο κορωναϊός, είναι μια πανδημία που προήλθε αρχικά από την Κίνα, εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, και συνεχίζει να προκαλεί το θάνατο. Κάθε μέρα χιλιάδες νεκροί αναφέρονται στις ειδήσεις που προέρχονται από όλο τον κόσμο. 
Ας δούμε όμως πως ξεκίνησαν όλα

Πώς εμφανίστηκε ο κοροναϊός;

Στις αρχές Δεκεμβρίου, εμφανίστηκαν οι ειδήσεις με τίτλο «μυστηριώδεις θάνατοι» που άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο. Οι ειδικοί είπαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια μεγάλη επιδημία. Δεν μπορούσε να αναφερθεί ποιες ήταν οι περιπτώσεις πνευμονίας, ή τι προκάλεσε αυτή την κατάσταση. 




Στις αρχές Ιανουαρίου, η Κίνα έλαβε σοβαρά υπόψη την κατάσταση και ανακοίνωσε τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν σε ολόκληρη τη χώρα. Το πρώτο άτομο που μιλάει για τον ιό είναι ένας οφθαλμίατρος. Ήταν ο Li Wenliang. Μετά την εξέταση ενός ασθενούς, ο γιατρός που μίλησε για την παρουσία του ιού αντιμετώπισε την αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του. 
Αναφέρεται επίσημα ότι η πηγή της νόσου είναι ζώα που πωλούνται στην αγορά αγρίων ζώων της Wuhan.

Ο Δρ Ποιος είναι ο Li Wenliang; 




Ο Li Wenliang, γεννημένος στις 12 Οκτωβρίου 1986, ήταν ένας οφθαλμίατρος που ανακοίνωσε τον ιό του covid-19 στον κόσμο.

Εργάστηκε ως οφθαλμίατρος στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Wuhan. Στις 30 Δεκεμβρίου 2019, ο γιατρός  ανίχνευσε στη Wuhan  ένα ξέσπασμα κορωναϊού που εμφανίστηκε στην Κίνα και εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση σε όλο τον κόσμο μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Li Wenliang συνελήφθη στις 3 Ιανουαρίου του 2020 από την αστυνομία της Γουχάν με την κατηγορία ότι είχε προκαλέσει ανησυχία στον κόσμο για τον ιό της κορώνας και για «πρόκλησης ανησυχίας στο κοινό μέσω του Διαδικτύου». Μετά από λίγο, μετά την εξάπλωση της επιδημίας, επέστρεψε στο καθήκον του στο νοσοκομείο και συνέχισε να εργάζεται για τον ιό μέχρι που προσεβλήθη και ο ίδιος από έναν ασθενή με ιό κορώνας.

Ο Κινέζος οφθαλμίατρος Li Weinglang, ο οποίος είχε κάνει γνωστή την πρόκληση επιδημίας της κορώνας παγκοσμίως, απεβίωσε στο κεντρικό νοσοκομείο της Wuhan σε ηλικία  33 ετών στις στις 6 Φεβρουαρίου του 2020, από τον ιό της ασθένειας που δεν μπορούσε πλέον να αντέξει.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ