EE - Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Η Ομάδα του ΕΛΚ υποστηρίζει σθεναρά τις ελληνικές και βουλγαρικές κυβερνήσεις στις προσπάθειές τους να διατηρήσουν την τάξη στα σύνορά τους με την Τουρκία.


"Η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει ποτέ να εκβιασθεί. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν παίζει με τη ζωή των ανθρώπων. Η ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου ότι τα σύνορα προς την Ευρώπη είναι πλέον ανοιχτά είναι ανεύθυνη και απερίσκεπτη », δήλωσε ο Manfred Weber, βουλευτής του ΕΚ, πρόεδρος της Ομάδας ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Υποστηρίζουμε έντονα την Ελλάδα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαστε βέβαια έτοιμοι να βοηθήσουμε τα θύματα των αγώνων στο Idlib, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε την παράνομη διέλευση των συνόρων στην Ευρώπη ", συνέχισε ο Weber.

«Η κατάσταση στα ελληνικά σύνορα απαιτεί γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που δεν είναι πλέον ελληνικό, αλλά ένα ευρωπαϊκό ζήτημα και ως εκ τούτου αφορά όλα τα κράτη μέλη, χωρίς καμία εξαίρεση, είναι επείγουσα η ενίσχυση των δυνατοτήτων του Frontex, να γίνονται σεβαστά τα σύνορα και να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια εκείνων που κινδυνεύουν από την απερισκεψία των τουρκικών αρχών ", δήλωσε ο κ. Esteban Gonzalez Pons, βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αντιπρόεδρος της Ομάδας ΕΛΚ αρμόδιος για τις νομικές και εσωτερικές υποθέσεις.

"Η Τουρκία δεν είναι η μόνη χώρα που καλωσορίζει τεράστιους αριθμούς προσφύγων, αλλά η Τουρκία δημιουργεί πρόσφυγες. Η Τουρκία αποτελεί μέρος του προβλήματος, λόγω της συμμετοχής της στον εμφύλιο πόλεμο που συμβαίνει στη Συρία. αλλά αυτό δεν μπορεί να σημαίνει ότι χρηματοδοτούμε τον Ερντογάν και τον πόλεμό του. Η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί με όλα τα μέρη της σύμβασης για τους πρόσφυγες », κατέληξε η Sandra Kalniete, βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντιπρόεδρος της Ομάδας ΕΛΚ για θέματα εξωτερικών υποθέσεων.





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ