COVID19 - ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Η Ιταλία βρίσκεται σε καραντίνα και συνεχίζει την πάλη της κατά του κοροναϊού. Το ιταλικό Ινστιτούτο Υγείας εξέδωσε νέα έκθεση. Το ινστιτούτο, το οποίο εξέτασε τις πρώτες 3.200 περιπτώσεις που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωναϊό, μοιράστηκε τη λεπτομερή ανάλυση στην ιστοσελίδα του.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το 70,6% αυτών που πέθαναν είναι άνδρες Συνεπώς, η μέση ηλικία θανάτων που σχετίζονται με τον κοροναϊό στην Ιταλία είναι 78,5. 

Ο νεότερος από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα είναι 31 και ο γηραιότερος είναι 103 ετών. Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο κορονοϊός είναι πιο αποτελεσματικός στους άνδρες από τις γυναίκες. 

Το αποτέλεσμα της εξέτασης 3.200 ανθρώπων που πέθαναν από κοροναϊό στην Ιταλία, η μέση ηλικία στους θανάτους ήταν 78,5, ενώ η συνηθέστερη χρόνια πάθηση ήταν η υπέρταση.

Το 70,6% των νεκρών είναι άνδρες. 

Το ποσοστό των αρρένων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ηλικίας έως 90 ετών είναι υψηλότερο από τα θηλυκά σε περιπτώσεις που οδηγούν σε θάνατο. 
Η μέση ηλικία των γυναικών που πέθαναν από τον ιό είναι 82 και η μέση ηλικία των ανδρών είναι 79.

Η πιο συνηθισμένη πάθηση η αρτηριακή υπέρταση

Οι χρόνιες ασθένειες παρατηρούνται επίσης σε περιπτώσεις που οδηγούν σε θάνατο. Η υπέρταση είναι η συνηθέστερη χρόνια ασθένεια μεταξύ των ατόμων που πεθαίνουν με ποσοστό 73,8%. Αυτή η ασθένεια ακολουθείται από διαβήτη με 33,9% και ισχαιμική καρδιακή νόσο με 30,1%.

Μειωμένη η θνησιμότητα στις νεώτερες ηλικίες

Από τους 3.200 θανάτους στη χώρα, μόνο 36 είναι κάτω των 50 ετών. 9 από αυτούς ήταν κάτω των 40 ετών και 7 είχαν χρόνια ασθένεια.
Στην κατανομή των θανάτων ανά ηλικιακή ομάδα, η ηλικία 80-89 ετών είναι ο ηγέτης με ποσοστό 40,9%. Οι θάνατοι μεταξύ των 70-79 ετών είναι 35,4%. Φαίνεται ότι ο ρυθμός θανάτου μειώνεται όσο μειώνεται η ηλικία.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ