ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΛΟΓΩ COVID-19

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει ένα νέο μέτρο , που προβλέπει την αποφυλάκιση κρατουμένων για την αποσυμφόρηση των φυλακών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού  




. Χιλιάδες φυλακισμένοι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν στους δρόμους πολλών ευρωπαικών χωρών πριν από το τέλος των ποινών τους ως μέρος των μέτρων τους για την καταπολέμηση της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

Οι συζητήσεις για το θέμα έχουν ήδη ξεκινήσει σε πολλές ευρωπαικές χώρες ενώ το Ιράν έχει ήδη απελευθερώσει δεκάδες χιλιάδες φυλακισμένους εξαιτίας  του φόβου της διάδοσης του κοροναϊού  μέσα στις φυλακές.

Η απελευθέρωση των φυλακισμένων είναι πολύ πιθανό  να έρθει, λένε οι ειδικοί σε μια προσπάθεια να απελευθερωθούν χώροι καθώς και να αποφευχθεί η διάδοση του ιού μεταξύ των υπερπληθυσμένων κρατουμένων. 

Ο Steve Gillan, επικεφαλής της Ένωσης αξιωματικών φυλακών, του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε στο Sky News ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να εγκρίνει εύκολα μια «εκτελεστική απελευθέρωση κρατουμένων», πριν επιβεβαιωθεί ότι ήταν μέρος των σχεδίων έκτακτης ανάγκης στο Whitehall  και πρόσθεσε:"Όχι ακόμη, αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν εκτελέσει εκτελεστική απελευθέρωση κρατουμένων. Αυτό μπορεί να έρθει στο μέλλον για να αυξηθούν οι χώροι στις φυλακές. "

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ένωση αξιωματικών φυλακών (POA) συνέκρινε τις συνθήκες στις φυλακές της Αγγλίας με εκείνους που βρέθηκαν σε κρουαζιερόπλοια και η ένωση διοικητών φυλακών δήλωσε ότι οι περιπτώσεις του ιού είναι αναπόφευκτες.

Σε απάντηση, η κυβέρνηση άρχισε να καταρτίζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αποφευχθεί η διαταραχή στις φυλακές, ενώ τα συνδικάτα λένε ότι οι αξιωματικοί των φυλακών αντιμετωπίζουν "πρωτοφανείς" προκλήσεις.

Παρόμοιες συζητήσεις για απελευθέρωση κρατουμένων λόγω κορονοϊού, έχουν ήδη ξεκινήσει σε πολλές χώρες όπως και στην Ελλάδα








Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ