ΑΝΑΒΑΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΚΥΟ ΛΟΓΩ COVID-19


Η Ιαπωνία πρότεινε την αναβολή των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο 2020 λόγω της πανδημίας του Covid19 και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έχει αποδεχθεί, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe Είναι ένα τεράστιο χτύπημα για την πόλη του Τόκιο και της Ιαπωνίας, που προετοίμασαν σχολαστικά εδώ και χρόνια για να φιλοξενήσουν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, ακολουθούμενο από τoυς Παραολυμπιακούς από τις 25 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 



Oταν ξεκίνησε ο προγραμματισμός για τους Ολυμπιακούς του 2020, 10.000 αθλητές είχαν προγραμματιστεί να προχωρήσουν στο εθνικό στάδιο του Τόκιο για την τελετή έναρξης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Υπολογίζεται ότι 600.000 επισκέπτες στο εξωτερικό αναμένεται να συρρεύσουν στην ιαπωνική πρωτεύουσα για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

Μέχρι στιγμής, όμως, οι ανησυχίες για την πανδημία των κοροναϊών (COVID-19) οδήγησαν στην εγκατάλειψη ή την αναβολή μεγάλων αθλητικών γεγονότων σε όλο τον κόσμο, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ στον Παγκόσμιο Πόλεμο το 2020 στη Ζυρίχη και τη Λωζάνη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ιπποδρομιών στο Ντουμπάι.

Και η Διεθνής Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων (IOC) ανακοίνωσε την Κυριακή προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων για να αποφασίσει εάν θα γίνει το Τόκιο 2020, αφήνοντας τους αθλητές σε ασταθή κατάσταση.

Η πιέση  για να ακυρωθεί ή να καθυστερήσει η εκδήλωση λόγω των κινδύνων του COVID-19, ο οποίος σκότωσε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους παγκοσμίως από τις 23 Μαρτίου ολοένα και αυξάνεται. Ο αθλητικός φορέας USA Track and Field (USATF) ζήτησε την αναβολή των παιχνιδιών μια ανοικτή επιστολή στις 21 Μαρτίου και οι εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Νορβηγίας και της Βραζιλίας υιοθέτησαν την ίδια ιδέα στις 20 και 21 Μαρτίου αντίστοιχα. Ακόμα και ο πρόεδρος Donald Trump ζήτησε να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Με την κλιμάκωση της πίεσης, ο Καναδάς προειδοποίησε ότι δεν θα στείλει τους αθλητές του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εκτός εάν οι Αγώνες καθυστερήσουν μέχρι το 2021. Ο Hayley Wickenheiser, έξι φορές Καναδός Ολυμπιονίκης και μέλος του Αθλητικού Ομίλου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Επιτροπή, υποστήριξε τα σχέδια αναστολής. Ο Wickenheiser, ο οποίος εκπαιδεύεται για να γίνει γιατρός, έγραψε στο Twitter την Τρίτη 17 Μαρτίου ότι η επιμονή της ΔΟΕ να προχωρήσει με το Τόκιο 2020 "δεν είναι ευαίσθητη και ανεύθυνη".


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ