ΙΝΔΙΑ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ BURGA ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΧΙ

Γυναίκες που φορούσαν μπούργκα  επιτέθηκαν στην Αστυνομία στο βορειοανατολικό Δελχί μετά τις ταραχές που ξέσπασαν απο την τροποποίηση του νόμου περί ιθανέγειας



Στο οπτικό υλικό που έλαβε η αστυνομία από την περιοχή Chand Bagh όταν ξέσπασε η βία εμφανίζονται τουλάχιστον 70-80 γυναίκες που φορούσαν burqa  .

Η Ειδική Ομάδα Ερευνών (SIT), η οποία ερευνά τις κοινοτικές αναταραχές του τελευταίου μήνα στο βορειοανατολικό Δελχί, εντόπισε γυναίκες που φορούσαν burqa που ήταν μέρος του όχλου που επιτέθηκε στο προσωπικό της αστυνομίας του Δελχί προσπαθώντας να ηρεμήσει την κατάσταση μετά από ξέσπασμα των συγκρούσεων για την τροποποιημένη πράξη περί ιθαγένειας.



Το SIT πιστεύεται ότι έχει εντοπίσει τουλάχιστον έξι γυναίκες που φορούν μπούργκα  μετά την εξέταση αρκετών  βίντεο, οι οποίες  αναγνωρίστηκαν μεταξύ αυτών που είχαν επιτεθεί  ανελέητα στον επικεφαλής της αστυνομίας Head Constable Rattan Lal κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων στην περιοχή Gokul Puri στις 24 Φεβρουαρίου.

Μετά την εξέταση του βίντεο CCTV και των βιντεοταινιών σχετικά με τη βία στις περιοχές Chand Bagh και Gokul Puri, το SIT προετοιμάζεται να συλλάβει αυτές τις γυναίκες για ανάκριση σε σχέση με την επίθεση εναντίον του αστυνομικού προσωπικού και τη βίαιη δολοφονία του επικεφαλής Rattan Lal.

Ο Lal τραυματίστηκε από πυροβολισμό ενώ βρισκόταν στον τομέα για να ελέγξει τη βία στο Gokalpuri του βόρειοανατολικού Δελχί στις 24 Φεβρουαρίου.



Το SIT αμφισβήτησε επίσης αρκετούς κατοίκους της Chand Bagh για περισσότερους λόγους στην υπόθεση. Στα βιντεοκλίπ, αυτές οι γυναίκες  που φορούν μπούργκα φαίνεται να πετούν  πέτρες στην ομάδα της αστυνομίας, η οποία προσπαθούσε να ελέγξει την κατάσταση.

Τα βίντεο δείχνουν επίσης τη βαρβαρότητα που εκδηλώθηκε από τους εκβιαστές στο προσωπικό της αστυνομίας του Δελχί κατά τη διάρκεια των ταραχών στις 24 Φεβρουαρίου.

Ένα τέτοιο βίντεο δείχνει πως ο DCP Amit Sharma τραυματίστηκε σοβαρά και ο Head Constable Rattan Lal χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν βίαιο όχλο. Σε ένα άλλο βίντεο, το προσωπικό της αστυνομίας του Δελχί μπορεί να δει τη διάσωση του DCP στην ασφάλεια.

Μπορεί να σημειωθεί ότι το SIT είχε προηγουμένως συλλάβει επτά άτομα σε σχέση με τη δολοφονία αστυνομικού επικεφαλής του Δελχί Ratan Lal κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κατά του νόμου για την τροποποίηση του νόμου περί ιθαγένειας στη βορειοανατολική περιοχή τον περασμένο μήνα.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν από τις βίαιες συγκρούσεις στο βορειοανατολικό Δελχί για δύο ημέρες.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ