Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Στα νέα της εφημερίδας Yedioth Ahronoth του Ισραήλ, ο Benjamin Netanyahu δήλωσε πρόσφατα ότι ζήτησε αναπνευστικές συσκευές στο πλαίσιο του αγώνα κατά του Kovid-19 από την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκέλα Μέρκελ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Μέρκελ απάντησε στο αίτημα του Ισραήλ αρνητικά λέγοντας ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί , χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες.

Σε γραπτή δήλωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, αναφέρθηκε ότι ο Νετανιάχου είχε συνομιλήσει με την Γερμανίδα Καγκελάριο τηλεφωνικά την Τρίτη και δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η ισραηλινή δημόσια υπηρεσία ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών KAN ανέφερε στις 25 Μαρτίου ότι η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, ο Πρόεδρος της MOSSAD Yossi Cohen και ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Meir Ben-Shabbat σχημάτισαν κοινή ομάδα για την αγορά του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, ο αριθμός των ατόμων που διαγνώστηκαν με το Kovid-19 ανήλθε σε 3.460, ενώ 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ