500 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ



Περισσότεροι από 500 παράνομοι εισβολείς μετανάστες έχουν καταφέρει να φτάσουν στις ακτές των ανατολικών αιγαιοπελαγίτικων νησιών της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου την Κυριακή, με την καθοδήγηση του τουρκικού καθεστώτος και της τουρκικής ακτοφυλακής 



σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας αστυνομικός υπάλληλος στο Reuters  τουλάχιστον επτά ναυάγια που μεταφέρουν περισσότερους από 300 μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν στο νησί της Λέσβου ενώ άλλα 150 κατάφεραν να περάσουν από την ελληνική ακτοφυλακή και ναυτικά περιπολικά στην περιοχή για να φτάσουν στη νήσο Σάμο.

Βίντεο εμφανίστηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης των απλών Ελλήνων πολιτών που ζουν στα νησιά προσπαθώντας να αποτρέψουν την αποβίβαση των μεταναστών από τα πλοία τους και να αντιμετωπίσουν τους συνεργάτες των εισβολέων ΜΚΟ.

Ένας φρουρός στην ακτή  της Λέσβου,είπε σε έναν τοπικό δημοσιογράφο στο νησί, "γιατί οι διεθνείς δημοσιογράφοι εστιάζουν μόνο τις κάμερες και την προσοχή τους στους παράνομους μετανάστες που φτάνουν με τις βάρκες και όχι εμάς και τους ανθρώπους που έχουν πληγεί στο νησί" #Greece #Turkey

Ανθρωποι των ΜΚΟ που δρούν ανεξέλεγκτα, εκδιώκονται από Έλληνες πατριώτες μπροστά από ένα πλοίο παράνομων μεταναστών που ήρθε στις όχθες του νησιού. Οι ντόπιοι τους λένε ότι είναι καιρός να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Οι ντόπιοι Έλληνες κάτοικοι στα νησιά της Λέσβου της Σάμου και της Χίου είναι απολύτως αγανακτισμένοι με το νέο μαζικό κύμα μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα.

Σήμερα, συγκεντρώθηκε πλήθος για να σταματήσουν τους παράνομους μετανάστες να αποβιβαστούν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Φωνή της Ευρώπης ανέφερε ότι το τουρκικό καθεστώς - μετά τη στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ του υποστηριζόμενου από τη Ρωσία συριακού στρατού και του καθεστώτος Ερντογάν - είχε ανακοινώσει ότι θα ανοίξει τα σύνορά του με τη Συρία και θα επιτρέψει σε όλους  τους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή να περάσουν μέσω της Τουρκίας για να φτάσουν στην Ευρώπη

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Ερντογάν αποφάσισε να μην διαθέσει πλέον πόρους για να σταματήσει τους μετανάστες να φτάσουν στην Ευρώπη δια ξηράς ή θάλασσας.

Την επόμενη ημέρα, η ελληνική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στην τουρκική επίθεση, σφράγισε τα σύνορά της και διέθεσε πενήντα πολεμικά πλοία για να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά και δέκα ελικόπτερα για την προστασία των χερσαίων συνόρων από τους ξένους εισβολείς που έστειλε το καθεστώς του Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τα βίντεο κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία απεικόνιζαν άνδρες μετανάστες που συγκρούστηκαν με τους Έλληνες συνοριοφύλακες και τις δυνάμεις ασφαλείας σε διάφορα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα. Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας αναγκάστηκαν να εκτοξεύσουν δακρυγόνα για να διαλύσουν τα μεγάλα πλήθη των βίαιων, νέων  ανδρών εισβολέων.

Την Κυριακή το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόυλου έγραψε ότι 76.358 μετανάστες κατευθύνθηκαν προς την Ελλάδα. Ο Σόυλου υποστήριξε ότι χιλιάδες μετανάστες - οι περισσότεροι από τους οποίους αγωνίζονται σε ηλικία αρσενικά - περνούσαν από την συνοριακή πόλη της Οδρίν την Κυριακή το πρωί και κατευθύνονταν στα τουρκοελληνικά σύνορα.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ