ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΒΙΑΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Περίπου 300 μετανάστες στο κέντρο επαναπατρισμού Akyurt της Άγκυρας μεταφέρθηκαν στα σύνορα ενάντια στη θέλησή τους τη νύχτα της 29ης Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κέντρου για τα Δικαιώματα των Μεταναστών της Άγκυρας Sadık Onur Gelbal στις 4 Μαρτίου. 


Σύμφωνα με έναν μετανάστη που βρίσκεται ακόμη στο κέντρο, μόνο 7 οι μετανάστες έμειναν στο κέντρο αφού αντιστάθηκαν στην απέλαση. Δεν επιτρέπεται στους δικηγόρους να το επισκέπτονται.

Ενώ τα μέλη του κέντρου δικαιωμάτων δεν είχαν επιτραπεί στο κέντρο επαναπατρισμού για επιθεώρηση, οι δικηγόροι που εισήλθαν σε αυτό για να συναντήσουν με τους πελάτες τους μάρτυρες ότι οι πρόσφυγες αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν.

"Ενημερωθήκαμε από τους συναδέλφους που το είδαν από πρώτο χέρι ότι τη νύχτα της 29ης Φεβρουαρίου οι μετανάστες αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν ακούσια στα σύνορα", δήλωσε ο Γκέλπαλ.

Ο δικηγόρος είπε στον Gelbal ότι ο πελάτης του είχε αναγκαστεί να αναχωρήσει παρότι είχαν συνεχιζόμενη δίκη στην Άγκυρα. Πρόσθεσε ότι δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τους αξιωματούχους της διαχείρισης της μετανάστευσης να τους μεταφέρουν.




"Οι αξιωματούχοι της διαχείρισης της μετανάστευσης αδιασαν το κέντρο επαναπατρισμού με έξι λεωφορεία", δήλωσε ο Γκέλπαλ. "Ένας μετανάστης που παραμένει εκεί είπε ότι υπάρχουν μόνο επτά άνθρωποι που παραμένουν εκεί που αντιστέκονται στη μεταφορά τους."

Τέσσερα λεωφορεία απεικονίζονται μπροστά από το κέντρο επαναπατρισμού Akyurt στις 29 Φεβρουαρίου.
Το μέλος του μπαρ, Ebru Beşe, δήλωσε ότι ένας από τους συνεργάτες του κρατήθηκε από τη συνάντηση με τον πελάτη του και ήταν έκπληκτος από αυτό που είδαν στο κέντρο.

"Όταν πήγαν να κάνουν μια επίσημη καταγγελία σχετικά με τη συνάντηση που είχαν χάσει, είδαν ότι ολόκληρο το κέντρο ήταν άδειο", σημείωσε ο Beşe.

Ένας άλλος πληρεξούσιος του μπαρ που ήθελε να παραμείνει ανώνυμος είπε στον Gelbal ότι έλαβαν κλήση από έναν πελάτη στη μέση της νύχτας στις 29 Φεβρουαρίου, λέγοντάς του ότι "με παίρνουν με δύναμη".

«Όταν πήγαμε εκεί εκείνο το βράδυ, κανένας υπάλληλος δεν ήρθε να μας μιλήσει», δήλωσε ο δικηγόρος, «Σύμφωνα με τους μετανάστες, περίπου έξι ή επτά λεωφορεία που μεταφέρουν 250 με 300 άτομα έφυγαν εκείνη τη νύχτα».


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ