Ο ΠΑΠΑΣ FRANCIS ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΊΟ

ΟΠάπας Francis αρρώστησε μια μέρα μετά την επίσκεψη υποστήριξης στους ανθρώπους με κορονοϊό.


Ο Πάπας Φραγκίσκος ακύρωσε μια προγραμματισμένη συνάντηση με κληρικούς στη Ρώμη λόγω μιας μη καθορισμένης ασθένειας. 

Σύμφωνα με το Βατικανό ο ποντίφικας, που είναι σήμερα 83 ετών, ακύρωσε   είχε μια «ελαφρά αδιαθεσία» και θα προχωρούσε με το υπόλοιπο της προγραμματισμένης δουλειάς του σήμερα, αλλά «προτιμούσε να μείνει κοντά στο Santa Marta», το ξενοδοχείο του Βατικανού όπου ζει. 


Το Βατικανό δεν έδωσε πληροφορίες για τη φύση της ασθένειάς του, αλλά ο Πάπας φάνηκε να βήχει και να φυσάει τη μύτη του κατά τη διάρκεια της Μυστικής Τετάρτης. 

Χθες, είπε στους καλοπροαίρετους: «Θα ήθελα, και πάλι, να εκφράσω την προσέγγισή μου σε εκείνους που είναι άρρωστοι με τον κορονοϊό και στους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη που τους φροντίζουν».


Η αδιαθεσία του ποντίφικα, έρχεται μέσα σε ένα ξέσπασμα του στελέχους του κοροναϊού - γνωστού και ως Covid-19 - στην Ιταλία που έχει μολύνει περισσότερους από 400 ανθρώπους, σχεδόν όλοι τους στο βορρά. Η Ρώμη είχε τρεις περιπτώσεις, αλλά και οι τρεις έχουν ανακάμψει.
Δώδεκα άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια στην Ιταλία, στη χειρότερη μόλυνση από τον κορωναϊό που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Ευρώπη.

Ο Francis είχε προγραμματιστεί να πάει στη βασιλική του Αγίου Ιωάννου του Λατερανού για να συναντηθεί με τους ιερείς της Ρώμης και να γιορτάσει μια μαιευτική επιείκεια στην αρχή της Σαρακοστής. Ο πάπας της Αργεντινής γενικά απολάμβανε καλή υγεία. Έχασε μέρος ενός πνεύμονα ως νεαρός άνδρας λόγω αναπνευστικής νόσου και πάσχει από ισχιαλγία, γεγονός που κάνει δύσκολο το περπάτημα.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ