Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ DONALD TRUMP ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ

Την απαλλαγή του Αμερικανού Προέδρου  Donald Trump  ψήφισε Γερουσία  στη δίκη αμφισβήτησής του από τους Δημοκρατικούς, σύμφωνα με το άρθρο 1, για κατάχρηση εξουσίας



Η πλήρης αθώωση του Αμερικανού Προέδρου όπως τη χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος, έγινε με 48 ψήφους υπέρ και 52 κατά,


Ο Λευκός Οίκος , κατήγγειλε για νιοστή φορά το "κυνήγι μαγισσών βασισμένο σε ψέματα" από πλευράς των Δημοκρατικών, που επέδειξαν "επονείδιστη", για την αμερικανική προεδρία, συμπεριφορά.

"Ο πρόεδρος είναι ικανοποιημένος που αφήνει πίσω του αυτό το κεφάλαιο της επονείδιστης συμπεριφοράς των Δημοκρατικών και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του στο όνομα του αμερικανικού λαού το 2020 και κατόπιν", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Στέφανι Γκρίσαμ, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, μοιάζοντας να θεωρεί δεδομένη την επανεκλογή του Ρεπουμπλικάνου.
Στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες επί των δύο κατηγοριών που απήγγειλε η Βουλή των Αντιπροσώπων στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, 52 από τους 100 γερουσιαστές, έκριναν αθώο τον Donald Trump από αυτή την κατηγορία. 

Το πρώτο άρθρο της κατηγορίας ανέφερε πως ο Trump "χρησιμοποίησε τις εξουσίες του αξιώματός του" για να ζητήσει "την παρέμβαση μιας ξένης κυβέρνησης... στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020". 
Η δεύτερη κατηγορία αφορούσε την παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου. Σε αυτή την ψηφοφορία, 53 Γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της αθώωσης του Αμερικανού προέδρου.

Ο Donald Trump αναμένεται να απευθύνει  διάγγελμα προς το έθνος το μεσημέρι (τοπική ώρα· 20:00 ώρα Ελλάδας)  


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ